Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 08. 06:54, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fizetősek lettek az olasz szigetek

Fizetősek lettek az olasz szigetek

Egyeurós 'belépti díjat' szednek a turistáktól a toszkán Elba szigetén, amely ezzel a lépéssel számos más itáliai sziget példáját követi.

Évi egymillió eurós bevételt várnak Elbán a nyártól érvényes belépődíjtól. Aki komppal érkezik a szigetre, annak fizetnie kell - így döntött az Elbán fekvő nyolc település polgármestere.
Az olasz sajtó úgy értesült, nem kizárt, hogy az adót már a tavasszal bevezetik.
A legnagyobb toszkán szigetre érkezők közül csak azoknak nem kell fizetniük, akik Elbán dolgoznak vagy nyaralójuk van. Huszonkétezer üdülőház található a szigeten. Mentességet kaptak az elbai kikötőkben magánhajóval partra szállók is. Így kizárólag a turistákat sújtják, akiknek a szállodákban már idegenforgalmi adót is fizetniük kell.
A lapok hangsúlyozták, hogy a harmincezer lakosú Elbán a polgármestereken túl negyvennégy tanácsos és százhuszonnégy önkormányzati képviselő is fizetést kap. Ezt megtakarítva nem kellene megadóztatni a turistákat.
Az utóbbi években Capri, Capraia és Giglio szigete is egyeurós belépési díjat vezetett be. Sergio Ortelli, Giglio polgármestere bejelentette, hogy az összeget az idén másfél euróra emeli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.