Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2011. Február 16. 18:04, szerda | Helyi
Forrás: Club TV

Fidesz sajtótájékoztató

Fidesz sajtótájékoztató

A báli szezon kellős közepén és a házasság hetében itt az ideje a politikai erők összefogásának egy nemes cél érdekében. – kezdte a sajtótájékoztatót Andó Gábor a Fidesz ceglédi szervezetének elnöke.

Szomorú eset sokkolta a ceglédieket az elmúlt év végén, amikor egy csecsemő holtteste került elő egy szemetes konténerből. Azért, hogy még egyszer ne történhessen meg, a Fidesz-KDNP közösen gyűjtést indít a kórház bejárata közelében elhelyezhető babamentő inkubátor felállításáért. Egyúttal negyedmillió forintot adományozott a cél érdekében, és kéri a többi párt helyi szervezeteit és a történelmi egyházakat, hogy csatlakozzanak ehhez az akcióhoz. A babamentő inkubátorok tulajdonképpen csak egy lehetőséget jelentenek a nem kívánt gyermekek megmentésére. Emellett nagyon fontos a gyermekvállalás támogatása és az örökbefogadás intézményének könnyítése, hiszen a magyarországi demográfiai helyzet egyre súlyosabb.

Dr. Albu Tibor főorvos ecsetelte a fogyó populáció hatását a gazdaságra, kihangsúlyozva, hogy a magyarországi lakosság létszáma 2010-ben már tízmillió alá csökkent. A nemzet felemelkedése szempontjából pedig kulcsfontosságú az, hogy a társadalom alapegységében, a családban minél több gyermek szülessen, hiszen a gyermek öröm, felnővén támasz a szülő számára, és biztosítéka a növekvő gazdaságnak.

A sajtótalálkozón a közbiztonság helyzetéről Hegedűs Ágota alpolgármester beszélt. Cegléd város önkormányzata a nehéz gazdasági helyzet ellenére a 2011. évi költségvetésében a közbiztonság kérdését megkülönböztetett hangsúllyal kezeli, tízmillió forint összegben céltartalékot képez, amely forrást biztosít a közbiztonsági koncepcióban megfogalmazott célok eléréséhez. Cegléd város önkormányzata fontosnak tartja még a külterületek közbiztonságát is. Ugyerben köztudottan nehéz a helyzet, ezért a közelmúltban több látogatást tettünk rendőrökkel, polgárőrökkel és ezeket az akciókat a jövőben is folytatjuk. Az előbb említett tízmillió forintból két iskolában is kamera rendszert telepítünk, ezt a megnövekedett kerékpárlopások és verekedések indokolják.

Az autóval meg nem közelíthető helyeken lovas rendőri szolgálatot tervezünk, ha meglesz az anyagi fedezete. A megnövekedett fa és terménylopások visszaszorítására pedig mezőőri szolgálatot tervezünk. A közbiztonsági koncepció elfogadása előtt lakossági fórum elé bocsájtjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 27. 15:30, kedd | Helyi

40 éves Cegléd Barátainak Köre

2022. Szeptember 22. 15:47, csütörtök | Helyi

Ajándékkal indult az Autómentes Nap

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon Cegléd Város Önkormányzata meghirdette a \"Tekerj a munkába/iskolába reggeli\" elnevezésű rendezvényt.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 20. 15:18, kedd | Helyi

Finisszázs