Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2011. Február 16. 18:04, szerda | Helyi
Forrás: Club TV

Fidesz sajtótájékoztató

Fidesz sajtótájékoztató

A báli szezon kellős közepén és a házasság hetében itt az ideje a politikai erők összefogásának egy nemes cél érdekében. – kezdte a sajtótájékoztatót Andó Gábor a Fidesz ceglédi szervezetének elnöke.

Szomorú eset sokkolta a ceglédieket az elmúlt év végén, amikor egy csecsemő holtteste került elő egy szemetes konténerből. Azért, hogy még egyszer ne történhessen meg, a Fidesz-KDNP közösen gyűjtést indít a kórház bejárata közelében elhelyezhető babamentő inkubátor felállításáért. Egyúttal negyedmillió forintot adományozott a cél érdekében, és kéri a többi párt helyi szervezeteit és a történelmi egyházakat, hogy csatlakozzanak ehhez az akcióhoz. A babamentő inkubátorok tulajdonképpen csak egy lehetőséget jelentenek a nem kívánt gyermekek megmentésére. Emellett nagyon fontos a gyermekvállalás támogatása és az örökbefogadás intézményének könnyítése, hiszen a magyarországi demográfiai helyzet egyre súlyosabb.

Dr. Albu Tibor főorvos ecsetelte a fogyó populáció hatását a gazdaságra, kihangsúlyozva, hogy a magyarországi lakosság létszáma 2010-ben már tízmillió alá csökkent. A nemzet felemelkedése szempontjából pedig kulcsfontosságú az, hogy a társadalom alapegységében, a családban minél több gyermek szülessen, hiszen a gyermek öröm, felnővén támasz a szülő számára, és biztosítéka a növekvő gazdaságnak.

A sajtótalálkozón a közbiztonság helyzetéről Hegedűs Ágota alpolgármester beszélt. Cegléd város önkormányzata a nehéz gazdasági helyzet ellenére a 2011. évi költségvetésében a közbiztonság kérdését megkülönböztetett hangsúllyal kezeli, tízmillió forint összegben céltartalékot képez, amely forrást biztosít a közbiztonsági koncepcióban megfogalmazott célok eléréséhez. Cegléd város önkormányzata fontosnak tartja még a külterületek közbiztonságát is. Ugyerben köztudottan nehéz a helyzet, ezért a közelmúltban több látogatást tettünk rendőrökkel, polgárőrökkel és ezeket az akciókat a jövőben is folytatjuk. Az előbb említett tízmillió forintból két iskolában is kamera rendszert telepítünk, ezt a megnövekedett kerékpárlopások és verekedések indokolják.

Az autóval meg nem közelíthető helyeken lovas rendőri szolgálatot tervezünk, ha meglesz az anyagi fedezete. A megnövekedett fa és terménylopások visszaszorítására pedig mezőőri szolgálatot tervezünk. A közbiztonsági koncepció elfogadása előtt lakossági fórum elé bocsájtjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 11:38, kedd | Helyi

Égigérő - mesélő nemezek

2023. Október 02. 15:03, hétfő | Helyi

Átadták a megújult Gál József Sportcsarnokot

Hivatalosan is átadták szombat délután a megújult Gál József Sportcsarnokot.

2023. Szeptember 29. 12:39, péntek | Helyi

Közútkezelői tájékoztatás

2023. Szeptember 29. 10:57, péntek | Helyi

Vágányzári információ