Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Szeptember 17. 13:08, kedd | Belföld
Forrás: mti

Féltékenységből az ismerősére gyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Féltékenységből az ismerősére gyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki múlt év májusában féltékenységből rágyújtotta az egykori szatymazi bakterházat ismerős nőjére – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint rongálással vádolják.

A sértett évek óta – jogcím nélkül – a szatymazi vasútállomás mellett lévő egykori bakterház épületében lakott. A sértett, a vádlott és élettársa rendszeresen italoztak, többször a bakterházban. A vádlott rossz szemmel nézte, hogy élettársa bejárt a sértetthez, együtt szórakoztak, italoztak.

A férfi 2018. május 5-én délután nagyobb mennyiségű alkoholt ivott, majd keresni kezdte élettársát, akit a bakterház belső helyiségben talált meg. A nő és a sértett egész nap italozott, egymás mellett feküdtek. A vádlott ezt látva a konyhában talált hirdetőújságokat meggyújtotta és a sértett ruháira, bútoraira dobta. A ruhák azonnal lángra kaptak. A vádlott felsegítette és kivitte az udvarra élettársát, a sértettnek pedig azt mondta: „Dögölj meg, égjél meg!”.

A sértettnek még volt annyi ereje, hogy kimenjen az épületből, mielőtt az teljesen lángba borul. Kizárólag azért maradt életben, mert időben felébredt, és ki tudott menekülni az ingatlanból – olvasható a vádiratban.

A tűzoltók eloltották a lángokat, az épületben több mint egymillió forintos kár keletkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során