Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2013. Március 22. 12:54, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Felhívás óvodai jelnetkezésre

Felhívás óvodai jelnetkezésre

Megvan az óvodai beiratkozások dátuma

Cegléd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 58/2013 (III. 21) Ök. hat. alapján a2013/2014. nevelési évre az óvodai jelentkezésta város valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézményében

2013. április 22-én és 23-án8 és 18 óra között tartja.

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 24.§ (3) bekezdése szerinta gyermek abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától(2013. szeptember 1.) napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.

Felvételre jelentkezhetnek azok a gyerekek, akik 2013. szeptember 1-jéig betöltik a harmadik életévüket. Szabad férőhelyek esetén felvételt nyerhetnek azok a gyermekek is, akik 2013. szeptember 1-je után, de a felvételüktől számított fél éven belül betöltik a harmadik életévüket.

Jelentkezni a gyermek lakóhelyéhez, vagy a szülő munkahelyéhez legközelebbi óvodában leheta jelentkezési lap kitöltésével.

Az óvodai jelentkezéshez szükséges iratok:

►a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított érvényes személyazonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
►a gyermek nevére kiállított (érvényes személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány) lakcímkártya, TAJ kártya,
►kedvezményekre való igényjogosultság igazolására szolgáló iratok:
(rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultságot megállapító határozat, három vagy több gyermek esetén családi pótlékot igazoló szelvény, tartós betegségséget igazoló szakorvosi papír).
► amennyiben a gyermek nem Magyarországon született, magyar állampolgárságát és/vagy itt tartózkodását, valamint óvodai ellátását lehetővé tevő iratok (anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, TAJ kártya, szülő tartózkodási engedélye, munkavállalási engedélye)

A felvételnél a fenntartó az alábbi felvételi sorrendet állapította meg:

  • ceglédi lakos,
  • ötödik életévét betöltő gyermek,
  • halmozottan hátrányos helyzetű gyermek,
  • bölcsődébe járó gyermek,
  • testvérgyermek,
  • dolgozó szülők gyermeke,
  • a gyeden, gyesen lévő szülőknek is meg kell adni a lehetőséget, hogy - amennyiben a férőhely engedi – óvodás korú gyermekének igénybe vehesse az óvoda szolgáltatásait.

A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt a választott óvodába.

Az óvodai felvételről az óvoda vezetője dönt, melyről írásban tájékoztatja a szülőket.

A felvételi kérelem elutasítása esetén az értesítés kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül a szülők - a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének címezve, de az érintett óvodának átadott - jogorvoslati kérelmet nyújthatnak be.

Földi László
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola

2024. Június 05. 10:35, szerda | Helyi

Hangszerbemutató

2024. Június 04. 15:41, kedd | Helyi

akossági tájékoztató szúnyoggyérítésről