Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Felfedezték a hosszú házasság titkát

Felfedezték a hosszú házasság titkát

A házassági elégedettség az idő múlásával csökken. Ahhoz, hogy ez ne vezessen váláshoz, négyhavonta írniuk kell a pároknak egymás részére egy elégedettségi értékelést - mutatott rá egy amerikai tanulmány, amely 120 párt vont be a kutatásába - írja a Fox News.

A Northwestern Egyetem kutatói a résztvevőkkel két éven keresztül írattak a résztvevő házaspárok felével négyhavonta egy-egy értékelő fogalmazást. Ezzel szemben a kontrollcsoport tagjainak nem volt különösebb feladatuk.

A fogalmazásokban értékelni kellett az elégedettséget, a szeretetet, a szerelemet, a meghittséget, az egymás iránti bizalmat, valamint a szenvedélyt és az elkötelezettséget. Emellett a pároknak le kellett írniuk az elmúlt négy hónap fontosabb vitáit.

A kutatás első évében a résztvevők mindegyike a házasságuk romlásáról számolt be, a második évben azonban a fogalmazást írók csoportjába tartozóknál megállt ez a folyamat, s a vitatkozás is kevésbé viselte meg őket, mint a kontrollcsoport tagjait.

A tanulmány szerzője, Eli Finkel szerint az eredmény igen fontos lehet egészségi szempontból. A házasság ugyanis jót tesz az egészségének, de ami a legfontosabb, az a minősége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár