Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 22. 13:21, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Felére csökkentették Berlusconi volt felesége 3 milliós tartásdíját

Felére csökkentették Berlusconi volt felesége 3 milliós tartásdíját

Havi 3 millió euróról 1,4 millióra csökkentette a monzai bíróság azt az összeget, melyet Silvio Berlusconi volt kormányfő tartásdíjként köteles fizetni volt feleségének, Veronica Lariónak - jelentették keddi olasz lapok.

A Corriere della Sera napilap szerint Lario fellebbezhet, de azt kockáztatja, hogy a bíróság esetleg tovább csökkenti az összeget.
Olaszország egyik leggazdagabb házaspárának kapcsolata 2009 májusában ért véget, amikor huszonkét év házasság és három közös gyerek után Veronica Lario éppen a Corriere oldalain jelentette be, hogy beadja a válókeresetet. Történt ez néhány nappal azután, hogy Silvio Berlusconi volt kormányfő megjelent Noemi Letizia 18. születésnapi ünnepségén, és a fiatal nápolyi lány elárulta, hogy "Papi"-nak nevezi az akkor 73 éves politikust.
Három év különélés után a milánói bíróság 2012 decemberében havi 3 millió eurós (majdnem 900 millió forintos) tartásdíjat ítélt Lariónak korábbi életszínvonala fenntartására. Berlusconinak az addig közös családi rezidencia, a 78 millió euró értékű Macherio-villa maradt Milánóhoz közel. Az évi 36 milliós tartásdíjról határozó női bírákat Silvio Berlusconi "feministáknak és kommunistáknak" nevezte.
Berlusconi ezzel párhuzamosan saját maga is beadta a válókeresetet - csak egy másik bíróságon, Monzában. Ez a bíróság most kevesebb mint felére csökkentette a tartásdíjat.
Lario a válás óta visszavonultan él Svájc, Milánó és Monza között. Silvio Berlusconi új menyasszonya a nála majdnem ötven évvel fiatalabb Francesca Pascale.

Címkék: Olaszország-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak