Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 24. 07:51, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - Négyen már a döntőben

Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - Négyen már a döntőben

A zsűri döntése alapján Kállay-Saunders András és Rácz Gergő, míg a közönség szavazataival Cserpes Laura és Keresztes Ildikó jutott be a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor szombat esti első középdöntőjéből.

Az első középdöntőben elhangzott kilenc dal közül a legtöbb, 45 ponttal Kállay-Saunders András dala, a My Baby (szerzők: Kállay-Saunders András, Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, Leslie Tay, John Alexis és Pataki Tamás) jutott a döntőbe. A zsűritől 43 pontot kapott Rácz Gergő Csak állj mellém (Rácz Gergő és Geszti Péter) című dala, amely így ugyancsak elhangzik március 2-án a döntőben.
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített műsorból a nézők sms-szavazatainak köszönhetően Cserpes Laura Élj pont úgy (szerzők: Kolozsvári Tamás, Krajczár Péter, Tabár István) és Keresztes Ildikó Nem akarok többé játszani (Köteles Leander, Deutsch Gábor, Tisza Gergely) című dala szerepelhet még a jövő szombati döntőben.
A második középdöntőt vasárnap tartják, ott szintén kilenc produkciót értékelnek a zsűritagok és a tévénézők, ugyancsak négy dal juthat tovább. A két műsorból A Dal március 2-i döntőjébe nyolc produkció kerül, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.
A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a tavalyi bakui versenyen indult Compact Disco frontembere, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető foglal helyet.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során