Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 17. 08:34, hétfő | Sport
Forrás: MTI

EURO-2024 - Egygólos angol győzelem a szerbek ellen

EURO-2024 - Egygólos angol győzelem a szerbek ellen

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Eredmény:

C csoport, 1. forduló:
Anglia-Szerbia 1-0 (1-0)
-----------------------
Gelsenkirchen, v.: Orsato (olasz)
gólszerző: Bellingham (13.)
sárga lap: Gudelj (39.), Tadic (75.)

Anglia:
------
Pickford - Walker, Stones, Guéhi, Trippier - Alexander-Arnold (Gallagher, 69.), Rice - Saka (Bowen, 76.), Bellingham (Mainoo, 86.), Foden - Kane

Szerbia:
-------
Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic (Birmancevic, 74.), S. Milinkovic-Savic, Gudelj (Ilic, a szünetben), Lukic (Jovic, 61.), Kostic (Mladenovic, 43.) - Vlahovic, Mitrovic (Tadic, 61.)

I. félidő:
---------
13. perc: Walker indította Sakát a jobb oldalon, a szélső középre adott, a labda egy védőn felpattant, a nagy lendülettel érkező Bellingham pedig öt méterről, középről a kapuba fejelt (1-0).

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig és adott be középre. Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar. A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát - mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak -, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig - bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben - nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

Címkék: európa bajnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 07:44, szerda | Sport

Egymás elleni döntetlennel jutott tovább Anglia és Szlovénia

A mieinket azonban nehéz helyzetbe hozta ez az eredmény.

2024. Június 26. 07:42, szerda | Sport

A lengyelek elleni döntetlennel csoportmásodikak a franciák

2024. Június 26. 07:25, szerda | Sport

Legyőzték a hollandokat, ezzel csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben.

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.