Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Augusztus 04. 16:55, kedd | Helyi

Értéktár Cegléden

Értéktár Cegléden

Pest Megyei Értéktár nyílt Cegléden

Mostantól Cegléd is otthont adhat a Pest megyei értékeit felvonultató és bemutató kiállításnak. A gazdag és színes a múltunkat bemutató kiállítás a Budai úti gyógyfürdő aulájában kapott helyet.

A kiállítás a természeti szépségeken, régi épületeken túl a Pest megyei emberekről is szól – hangzott el a megnyitón Takáts László polgármester beszéden.

Pest megye nemcsak a legnépesebb és az egyik legnagyobb megye az országban, hanem minden kétséget kizáróan az egyik leggazdagabb is. Ez a régió a Dunakanyartól az Alföld kapujáig tele van csodákkal. A természet varázslatos kincseit és az épített műremekeket láthatjuk itt az ország szívében. Ne feledjük, hogy földrajzilag is kiemelt szerepe van a megyénknek, hiszen még az ország közepe is itt található.Vagyis az nem lehet kérdés, hogy tele vagyunk olyan kincsekkel, amelyekre joggal lehetünk büszkék.

Ebből a gazdag régióból, mi ceglédiek sem lógunk ki, bár a képekről még nem köszön vissza városunk, ám a pályázataink már a döntnökök előtt vannak és bízom benne, hogy hamarosan ezen a folyamatosan bővülő kiállításon már a városunk képei is megjelennek majd.


Örülök, hogy itt a gyógyfürdő aulájába kapott otthont a vándorkiállítás. Örülök, mert így nemcsak ceglédiek, Pest megyeik, hanem az ország számos részéből érkezett turisták is ízelítőt kapnak régiónk értékeiből. Kérem őket, hogy vigyél jó hírünket az országban, vagy akár a határainkon túl is.- mondta Takáts László

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció