Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Április 28. 15:58, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Erre figyelj tetőablak választásánál

Erre figyelj tetőablak választásánál

Ha mostanában fogsz bele a tetőtér beépítésébe vagy építkezel, te is biztosan a legjobb tetőablakot keresed, de a bőséges választékban könnyű eltévedni.

A Roto tetőablak szakemberei megmutatják, hogy mi alapján érdemes választani.

A felújítások, építkezések a megnövekedett alapanyagárak miatt komoly költséget jelentenek, ezért mindenki ott spórol, ahol tud. Vannak azonban dolgok, amin nem érdemes spórolni, mert később csúnyán visszaüt és ezek egyike a tetőablak. A Roto tetőablak szakemberei megmutatják a három legfontosabb kérdést, amit érdemes mérlegelni a tetőablak választásakor.

Üvegezés

A modern ablakok, így a tetőablakok is ma már alapból két rétegű üvegezéssel készülnek. Ezek között van a gáz, ami az ablak szigetelését adja, így a modern ablakok már általában jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. A tetőablak esetében azonban a jó néha nem elég jó.

A tetőre nagy szögben beeső napsugarak rendkívüli módon fel tudják melegíteni a tetőteret, és az ablak ezen csak tovább ront. Éppen ezért fontos a lehetőségekhez mérten a legjobb hőszigetelési értéket adó ablakot választani, ezt pedig a három rétegű üveggel ellátott ablakok tudják a legjobban biztosítani.

Ezek valamivel drágábbak, de mind fűtés, mind pedig hűtés szempontjából rövid időn belül megtérül a ráfordításunk, emellett pedig élhetőbb lakóterünk lesz.

Arra is érdemes figyelni, hogy a külső üvegréteg biztonsági üvegezés legyen, ami nem robban be a lakótérbe, ha a viharban egy faág belecsapódik.

Árnyékolás

A tetőtérben az árnyékolás nem luxus, hanem szinte kötelező a felmelegedés miatt. Ugyanakkor a ferde falsík miatt függönyt nem lehet használni, így mindenképpen rolót kell felszerelni. Érdemes olyan tetőablakot választani, ami már eleve fel van szerelve árnyékolóval. Ezek az árnyékolók pontosan illeszkednek az ablakra és szabályozható fénymennyiséget juttatnak be, így jóval hatékonyabbak, mint a később felszerelt változatok.

Érdemes külső redőnyben gondolkodni, mert ezek segítségével az ablaküvegig sem jut el a fény, így még kevésbé melegedik fel az ablak. Emellett véd a zajtól és egy viharban repkedő veszélyesebb ágaktól.

Motoros ablakok

Luxusnak hathat, de rendkívül jó szolgálatot tesz a motoros nyitás-zárás funkcióval rendelkező ablak. Ez lehetővé teszi, hogy az ablak vezérlését okos ház hálózatra kötve távolról is tudjunk szellőztetni, illetve segítségével olyan magasra is tehetünk ablakot, ahol manuálisan már nem megoldható a nyitás. Ezáltal még több fény juthat be a lakásba és valóban a csillagos ég alatt aludhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről