Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 06. 09:43, kedd | PR
Forrás: (X) - Kép forrása: Freepik.com

Erős turizmus, erős gazdaság egyenlő munkahelyek!

Erős turizmus, erős gazdaság egyenlő munkahelyek!

Nem kell hozzá közgazdász végzettség, hogy az ember lássa, hogy ahol erős a turizmus, ott a gazdaság is jobban pörög, ezáltal pedig a kereslet-kínálat elve is megvalósul, vagyis a mérleg nyelve akkor billen helyre, ha a munkaerő is adott. Magyarországon több olyan népszerű és híres üdülőhely is található, ahová a családok is bármikor szívesen kiugranak a gyerekekkel együtt. Aki pedig a környéken keres állást, jó eséllyel találhat magának munkát – főként akkor, ha releváns képesítéssel is rendelkezik az adott területen.

Zalakaros, Cegléd, Hajdúszoboszló – mitől olyan népszerűek és miért jelent ez sok új munkalehetőséget az adott térségben?

Zalakaros hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyisége – közel a Balatonhoz, tele végtelen lehetőségekkel. Cegléd városa hasonló élményeket kínál, és a fővárosiak számára is gyorsan elérhető úticél egy kis kikapcsolódás szempontjából. Hajdúszoboszló pedig hasonlóan az egyik legjobban felszerelt és leginkább felkapott turisztikai helyiség, közel a legnagyobb vidéki városhoz, Debrecenhez.

Amennyiben valaki munkát keres ezekben a városokban vagy annak térségében, a helyi álláskereső portálokon gyorsan megteheti mindezt online. A közeli nagyvárosokban pedig akár még több munkahely is felvonultatja magát, így érdemes szétnézni a környékbeli, aktuálisan meghirdetett pozíciók között. Debreceni élelmiszerüzletbe szakképzett eladónak munkalehetőség teljes munkaidőben– ehhez hasonló állásokra jelentkezhetünk ugyanis, például a debrecenallas.hu felületén – de a cegledallas.hu, a zalakarosallas.hu, valamint a budapestallas.hu oldalai szintén várják a munkát keresőket.

Mi kell ahhoz, hogy valakiből szakképzett eladó legyen és munkába is álljon?

Eladó és eladó között is van különbség, mégpedig a szakképzett dolgozók komplexitását is figyelembe véve. A kereskedelemben való jártasság és releváns végzettség ugyanis sokat dobhat a latba a jelentkezés során a munkáltatók szemében. Egy ilyen képzés esetén az eladók megismerkednek sok-sok olyan dologgal az árukezelés, vevőkapcsolatok és értékesítés témaköreiben, melyek óriási előnyt jelentenek majd a későbbi elhelyezkedés során. De akinek már van kereskedelmi, eladói tapasztalata, az szintén sokat számít, így nem kell a nulláról betanítani az új embert a nagy rohanás közepette. Persze, ha valaki rátermett, jól kommunikál, empatikus, bírja a munkát, és mindezt bizonyítja is tudja vagy sugárzik róla, akkor akár kereskedelmi végzettség és tapasztalat nélkül is munkába lehet állni bizonyos pozíciókban.

Önkiszolgáló pénztár ide vagy oda, a szakképzett eladókra a jövőben is nagy szükség lesz

Joggal merül fel a kérdés az eladók részéről is, hogy az önkiszolgáló kasszák elterjedése milyen mértékben befolyásolja a munkahelyeket. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az emberek egy része még mindig a klasszikus sorokba áll be, és jobban is kedveli ezt a megoldást. Ráadásul az önkiszolgáló pénztárnál is szükség van legalább egy, ha nem több helyi dolgozóra, aki segíteni tud kérdés, fennakadás esetén. De azt se felejtsük el, hogy ma már egy kereskedelmi munka igencsak komplex, így szinte biztos, hogy mindig van valami feladat. A turisztikailag népszerű helyeken pedig, amikor az ember nem csupán a szürke hétköznapokban vesz magának valamilyen élelmiszert, az emberi interakció és udvariasság maga az adott üzlet arca, ami meghatározza, milyen élményekkel távozik majd a vendég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 10:48, péntek | PR

K&H: hány forint kellene a kényelmes élethez a magyar nyugdíjasoknak?

jelentősen nőtt az “elvárt” összeg

2024. Szeptember 13. 10:07, péntek | PR

Csak a bőség zavara okoz gondot, ha Magyarországon keresünk munkát!

Szó szerint nem feltétlenül kell a szomszédba menni, ha munkát keresünk Magyarországon. Akár Budapesten, Pest vármegyében vagy valamelyik vidéki régióban szeretnénk elhelyezkedni, ma minden esélyünk adott minderre.

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

2024. Augusztus 26. 11:31, hétfő | PR

A kerti kutak 3 előnye

Régebben teljesen megszokott volt, hogy egy ház udvarán ott állt a kerti kút.