Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 18. 14:40, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Emlékek éjszakája

Emlékek éjszakája

Múzeumok éjszakája Cegléden

A június 16-án, szombaton megtartott országos rendezvény kapcsán, Cegléden idén 5. alkalommal tárták szélesre a város valamennyi múzeumának ajtaját a kultúrára éhes közönség előtt.

A rendhagyó időpontban rendhagyó programokkal színesített este hosszú évszázadok titkait rejtő kincsekkel várta az érdeklődőket. A kezdeményezéshez idén a város valamennyi gyűjteménye csatlakozott, így a Kossuth Múzeum mellett szombaton a Duó Galéria, az Öntöttvaskályha Múzeum, és a Ceglédi Sportmúzeum is várta a vendégeket.


A Kossuth Múzeum állandó kiállításai mellett rendhagyó tárlatvezetésekkel, gyermekprogramokkal várta a szép számmal érkező látogatókat, akik megtekinthették a múzeum „kincses ládájából” előkerült érdekességeket. A gyermekeket bábszínházzal és kézműves foglalkozásokkal várták.


22 órától Reznák Erzsébet zenés tárlatvezetést tartott „Hogy került ez ide?...” címmel, ahol egy-egy kiállított tárgy történetét porolta le, és osztotta meg a közönséggel a múzeum igazgatója. A történeteket Tánczos Tibor hangulatos zongorajátéka keretezte.

23 órától Fülöp Attila klarinét és szaxofonművész Kis Éji koncertje szórakoztatta a látogatókat.

A tavalyi évhez hasonlóan a Múzeumi Hírmondó Rendkívüli Kiadása idén is megjelent, amely az aznapi eseményeket örökítette meg.

Az Öntöttvaskályha Múzeum a XIX. század második felében virágkorát élő vasöntészet művészi igénnyel megformázott emlékeit vonultatja fel, amelyek a történelmi Magyarország ma már jórészt határainkon kívül eső területén működő egykori vasöntödéiben készültek.


A Ceglédi Sportmúzeumban városunk sportrelikviái mellett az egykor népszerű „Játék határok nélkül” című műsor ceglédi vonatkozású emlékeit nézhették meg a látogatók.

A Duó Galériában egy pohár finom borral várták a műkedvelőket.

A rendezvény a látogatószám alapján idén is sikeresen zárult ezen „az éjszakán, ami más volt, mint a többi”.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció