Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Január 14. 18:19, péntek | Helyi
Forrás: Club TV

Elhunyt Csendes György

Elhunyt Csendes György

Hosszú betegség után - január 14-én - életének 82. évében elhunyt Csendes György a város sportéletének kiemelkedő alakja. A verseny- és szabadidő sportban is közismert és tisztelt ember volt, aki elsősorban a kézilabdasportban ért el

Játékosként a megyei férfi bajnokságban küzdöttek és jutottak fel az NB/II-be. Miután az aktív sportolást befejezte, 1962-től a női szakág úttörő vezetője, szervezője és egyben edzője lett a csapatnak.

Csendes György és társainak eltökélt szándéka volt a női kézilabda sport ceglédi alapjainak lerakása és magasabb szinten való művelésének megteremtése. A KÖZGÉP SE és a CVSE voltak ennek a folyamatnak az állomásai. Ezekben az években több szép sikert értek el és a második vonalba küzdötte fel magát a csapat. A csapatépítés mellett az utánpótlás-nevelést mindig kiemelt feladatnak tekintette a mester, aki 1980-ig látta el a sportágon belül vállalt edzői munkát. Személyében a magas fokú felkészültség, az elhívatottság párosult a pedagógiai és emberi értékekkel.

1978-ban tagja volt a Ceglédi Sporttörténeti Bizottság alapító közösségének, ahol a legutolsó évekig aktív volt.

Az élő sporttól soha nem szakadt el. Részt vett a korosztályos triatlon versenyeken, rendre feltűnt a kilométereket maga mögött hagyó futó, vagy kerékpározó alakja az országutak mentén, vagy éppen az egyik, vagy másik uszoda vizében. Közel a nyolcvanadik évéhez még terveket szőtt a legmagasabb korosztály, legnehezebb versenyein való megmérettetésre. Sajnos ezt már nem tudta valóra váltani.

Munkásságát a Városi Önkormányzata 2002-ben „Cegléd Város Sportjáért Díj” adományozásával ismerte el.

Csendes György temetéséről később intézkednek. A tudósítás a Sporttörténeti Emlékbizottság segítségével készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció