Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2022. Január 04. 10:37, kedd | PR
Forrás: (X)

Eladó telek, a nagy projektek első lépcsője

Eladó telek, a nagy projektek első lépcsője

Az ingatlanpiac fontos szereplőjének számítanak az eladó telkek. Sokak számára azonban nem ez tűnik az észszerű döntésnek, hiszen a házépítés meglehetősen komoly elhatározás.

Azonban, ha projektben gondolkozunk, ez jelenti a megfelelő alapot.

Ingatlanpiaci tendenciák

Az ingatlanpiac egy folyamatosan változó, állandó mozgásban lévő, a különböző gazdasági tendenciákat naprakészen lekövető szektor, melynek lényegében az összes szegmense komoly népszerűségnek örvend. Legyen szó akár lakhatási célú, akár üzleti ingatlanokról, a kereslet folyamatosan magas, a keresleti és kínálati oldal sok szempontból találkozik egymással. Az ingatlanpiac virágzásának az utóbbi évek kormányzati támogatásai is jót tettek.

A korábban életre hívott családbarát és babaváró kölcsönök családosok és családot tervezők ezrei számára tették lehetővé a kedvező hitelek felvételét, melyet lakásvásárlásra, felújításra, vagy épp házépítésre fordíthattak. Ez utóbb esetén persze a legfontosabb alap a megfelelő telek kiválasztása és megvásárlása. Habár az eladó telkek talán nem az ingatlanpiac legkelendőbb tételei, ám az említett tendenciák nekik is jót tettek.

Lehetőségek az ország minden pontján

Az eladó telkek lényegében mindenhol megtalálhatók. Legyen szó akár egy teljesen újonnan felparcellázott, akár egy használaton kívüli ingatlant rejtő, régebbi területről, a kínálat rendkívül széles. Az eladó telkek persze elsősorban a városok kertvárosi részeire jellemzőek, továbbá a vidéki települések sajátjai. Ugyanakkor, ha valaki házvásárlást tervez, többet között azért is adja erre a fejét, mert a nyugodtabb, város zajától távolabb eső életet választja.

Az eladó telkek tulajdonságaikban és paramétereikben is kifejezetten sokfélék. Alapterületük, illetve formájuk rendkívül eltérő lehet, így mindenképpen érdemes ezzel kezdeni a szűkítést és a saját elképzelésinknek megfelelő területet választani. A telek elhelyezkedése és a környék infrastruktúrája is olyan szempontok, amelyeket mindenképpen figyelembe kell vennünk a döntés előtt. De ha kicsit másban gondolkozunk, az eladó telkek akkor is jó opciót kínálhatnak.


Befektetés a jövőbe

Egy telek megvásárlása akár megtérülő befektetést is jelenthet. Mivel a kertvárosi részek is folyamatosan bővülnek és terjeszkednek, érdemes lehet megelőzni a dömpinget. Sok terület az adott pillanatban még kietlen környéknek tűnhet, ám könnyen lehet, hogy évekkel később egy népszerű lakóövezetnek adhat majd otthont. Ebben az elképzelésben persze rejlik némi rizikó, ám ezek a telkek adott időben még rendkívül kedvező áron is elérhetők.

Az eladó telkek másik befektetési lehetősége, ha mi magunk építünk rájuk lakóingatlanokat, melyet aztán értékesítünk majd. Ez persze már egy másik szint, komoly tőkét és befektetői tapasztalatot igényel. Ugyanakkor ez is jól jelzi az eladó telkekben rejlő potenciált, mely elsőre talán nem mindenkinek tűnik fel. A telekvásárlással a jövőbe fektethetünk, mely szinte mindig megtérül.

Címkék: befektetés, telek

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 14. 18:40, péntek | PR

Hogyan dobjuk fel a hálószoba stílusát, hangulatát?

Nem egyszerű a lakberendezésben folyton-folyvást megújulni. Ugyanakkor idővel óhatatlanul megunhatjuk azt, amit régóta látunk, tapasztalunk.

2022. Január 04. 10:54, kedd | PR

3 fontos kérdés a kondenzációs kazánokról

A kondenzációs gázkazánok kapcsán sok hit és tévhit kering a lakosság körében. Azt sokan tudják, hogy energiatakarékos fűtési módszernek számít, viszont kevesebben vannak azok, akik ennek mikéntjével is tisztában vannak.

2021. December 22. 08:24, szerda | PR

Én már tudom mi lesz a karácsonyi ajándék a pasimnak!

5+1 Tipp bőr öv vásárláshoz - Mindjárt itt a Karácsony, de zéró ötlet? Nem tudod milyen figyelmességgel lepd meg idén a barátodat? Nők ezreit nyomasztja most ez a kérdés.

2021. December 20. 17:20, hétfő | PR

3 készség, amire minden üzleti elemzőnek szüksége van

Üzleti elemzőként megoldást kell nyújtania a szervezet problémáira, hogy lehetővé tegye a pozitív változást.