Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 27. 15:33, hétfő | PR
Forrás: (x)

Egységben az erő! A játék, mint a kötődés egyik elősegítője. (x)

Egységben az erő! A játék, mint a kötődés egyik elősegítője. (x)

Nemhiába, az ember társas lény és amikor lehetőségünk adódik családunkkal vagy barátainkkal időt együtt tölteni, akkor az aktív tevékenységektől kezdve egészen mozizásig a közös együttlétek legkülönbözőbb formáival próbálkozunk. Miért lehet ez? Milyen játékok kovácsolják össze legjobban a csapatot?

Kapcsolatok összekötője

A közös játék az egyik leghatékonyabb eszköz a szeretteinkkel való erős kapcsolatok kiépítésére. A játék örömet, vitalitást és rugalmasságot ad a kapcsolatokhoz. Meggyógyíthatja a haragot, a nézeteltéréseket és a fájdalmat. A játék során a felek megtanulnak bízni másokban és biztonságban érezni magukat.

Ha tudatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a humort és a játékot beépítse az Önhöz közel állókkal folytatott interakciókba, javíthatja kapcsolatainak minőségét és mélyebb szinten is kapcsolatot teremthet. A játék és a nevetés alapvető szerepet játszanak az erős, egészséges kapcsolatok kiépítésében azáltal, hogy közelebb hoznak egymáshoz, pozitív köteléket hoznak létre és megoldják a konfliktusokat.

Segít a gyermekünknek is!

A gyermekkel való játék az egyik módja annak, hogy segítsen neki a szociális készségek és az önkontroll fejlesztésében. A gyerekek elméje olyan, mint a szivacs. Mindent felszívnak maguk körül. A szülőkkel és másokkal való interakció során megtanulják, hogyan viselkednek az emberek társadalmi környezetben.

Az aktív kikapcsolódási lehetőségek, mint például a társasjátékozás olyan képességek fejlesztésében is szerepet játszanak, mint

● a kreativitás,
● motoros képességek,
● kognitív rugalmasság,
● az érzelmek szabályozása,
● és a csoportvezetői képességek.

Mivel játszunk?

Ahány ember, annyiféle játék. A fiatalabb generáció a többjátékos videójátékokra esküszik és játék ezen formája sokkal szélesebb körben is egyre elterjedtebbé vált, mivel a közös játékhoz már nem szükségeltetik a játékosok fizikai jelenléte. Ám a játékboltok és webáruházak termékkínálatát böngészve azt tapasztalhatjuk, hogy a társasjátékok reneszánszukat élik és a jól megszokott játékok mellett, mint a Monopoly vagy az Activity, megjelentek olyan szórakoztató darabok is, melyek bár komplexebbek, annál élvezetesebbek, mert a társasjátékozás egy új dimenziót nyitják meg. Közülük az egyik legközkedveltebb a Dixit, amely megjelenése után nem sokkal elnyerte az év társasjátéka díjat is. Ám, nem muszáj ezeket a lehetőségeket lekorlátozni, örök klasszikusok, akár a puzzle, a domino vagy a jenga is mind-mind a közösségi élményt javítják és szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.