Városlista
2024. október 10, csütörtök - Gedeon

Hírek

2011. December 22. 16:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Egy szavatartó világsztár

Egy szavatartó világsztár

Ceglédre látogatott egy neves világsztár, aki immár második alkalommal tért vissza városunkba.

2010. május 14-én rendkívüli esemény volt a ceglédi Városháza dísztermében. Ezen a napon nyílt ugyanis Peter Erskine - amerikai jazzdobos, tanár, zeneszerző - 40 éves zenei pályafutását bemutató életmű kiállítást. A kiállított hangszereket és relikviákat húszéves barátságuk okán Mr Erskine ajándékozta a Kármán Sándor által alapított dobmúzeumnak. A világsztár jövetelének apropójaként másnap a Budapesti Jazz Orchestra élén lépett a ceglédi sportcsarnokban rendezett 16.-ik Nemzetközi Dobos- és ütős Gálán. A városunkban szerzett sok jó élménnyel kapcsán megfogadta, amint teheti, elhozza a családját is!

A megígért látogatás a héten, pontosan december 19-én valósult meg, amikor a világsztár dobos családja kíséretében két napos látogatásra érkezett újra kishazánkba. A jeles esemény házigazdája a Dobmúzeum volt, sok segítő baráttal együtt. A budapesti városnézést László Attila jazzgitáros kalauzolta. Majd Ceglédre érve az első állomás természetesen a Dobmúzeum volt, ahol Peter maga mutatta be a gyűjteményt és a róla szóló kiállítást feleségének és lányának.

A szervezők (László Attila-gitár, Dr Lénárd Béla-basszusgitár és Kármán Sándor-dob) a kamaraterembe érve egy kis zenei meglepetéssel készültek. Azt, hogy „most játszanánk egy kicsit” Peter úgy értette, hogy vele (nem neki) és máris felült a dobokhoz mesteri tudását megcsillogtatni.

Mint ahogy az később kiderült a sztár lánya, Maya kitűnő énekes, így néhány szám erejéig ő is csatlakozott a még sosem látott csapathoz.

A múzeumlátogatás egy órányi örömzenével ért véget. A közös vacsorára a ceglédberceli Megyeri József borkápolnájában került sor, ahol Petert tavaly borlovaggá avatták. A pincészet rövid bemutatását és a borkóstolót gasztronómiai élmények sora követte, melynek akadályait a vendégek kitűnően vették. Egyetlen kérésük az volt, hogy a másnapi ebédet ne délre szervezzük, mert élnének a szálloda nyújtotta relaxálás lehetőségeivel.

„Szerettük volna megmutatni, milyen nálunk családi körben egy karácsony - mondja Kármán Sándor. Az ebédre a szülői házában került sor, ahol a hangulatról Sándor két lánya: Orsi és Eszti, a fogásokról pedig édesanyjának legendás konyhája gondoskodott. Feldíszített fa, ünnepi asztal és a jellegzetes ételek: húsgombócleves, töltött káposzta, hurka-kolbász, bejgli (villányi borok) várták őket. Előkerültek a fényképek és –egy szó, mint száz- délután háromtól hétig tartott az ebéd.

Köszönet: Kármán Sándornak, Szabó Judithnak, László Attilának, Kisfaludi Istvánnak, Dr Lénárd Bélának, Megyeri Józsefnek és Trnovszki Ádámnak- akik segítették a látogatást és erősítették vendégeinkben Magyarország pozitív megítélését!

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 10. 13:04, csütörtök | Helyi

Alakuló ülés

2024. Október 09. 11:22, szerda | Helyi

Csoóri Sándor Program 2024.

2024. Október 07. 14:45, hétfő | Helyi

Aradi Vértanúk Emléknapja

2024. Október 03. 15:49, csütörtök | Helyi

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen.