Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 03. 14:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Egy nap a Magyar Fotográfia jegyében

Egy nap a Magyar Fotográfia jegyében

Díjeső hullott a ceglédi fotóklub tagjaira a Kossuth Múzeumban 2015. Augusztus 29- én, a Magyar Fotográfia Napja alkalmából megrendezett ünnepségen.

Az elismeréseket a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) elnöke, Horváth Imre adta át Tóth István és Papp Elek fotóművészeknek, valamint Sallai Lászlónak és a Ceglédi Fotóklubnak.

Tóth István "Aszmann Ferenc Életműdíjat" vehetett át.

Papp Elek több kitüntetést kapott. Többek között átvehette az "Év Fotográfusa 2015" kitüntető címet. Mivel ezt az elismerést ötször érdemelte ki, elnyerte a MAFOSZ Örökös Fotóművésze címet is, amelyhez a Vállas Antal Plakettet is megkapta.

- 1840. augusztus 29-én Vállas Antal a nemzeti kaszinó Duna felé fekvő termeiben egybegyűlt társaságnak két általa készült Daguerre-féle fényképet mutatott be. Ezzel bizonyítva, hogy birtokában van mindannak a tudásnak, amellyel élethű képeket alkothat a világról. Ez adja a nap jelentőségét, függetlenül a fénykép kompozíciós vagy más művészeti értékeitől.

Papp Elek nemzetközi elismerésben is részesült, EFIAP/platina díjjal jutalmazták.

- A MAFOSZ képviseli Magyarországot a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségben (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a FIAP tagjaként részt vesz annak életében. A nemzetközi szövetség fotóművészeti diplomáit is a MAFOSZ segítségével lehet elérni. Ebből az EFIAP/platina a legmagasabb szint.


2014- ben első lett a fekete- fehér nagyméretű papírképek és a fekete- fehér kisméretű papírképek kategóriájában az Amerikai Fotográfusok Szövetsége (Photographic Society of America- PSA) világranglistáján.

Vihar után című képe nyerte a MAFOSZ Utazás a világ körül 2014 pályázat monokróm kategóriáját.

A XXXII. MAFOSZ Szalon 2. díját a Ceglédi Fotóklub nyerte és Sallai László tagjuk egyéniben 1. helyezést ért el.

fotó: Kisfaludi István

Címkék: Kossuth Múzeum

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció