Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Június 20. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: InfoCelgéd

Egy jazz-től hangos éjszaka

Egy jazz-től hangos éjszaka

Rendhagyóra sikeredett idén a ceglédi múzeumok éjszakája. Az országosan meghirdetett programsorozathoz a ceglédi Kossuth Múzeum is csatlakozott, méghozzá nem is akárhogyan.

Június 18-án, szombaton egy felejthetetlen jazz estével várták az érdeklődőket, ahol felelevenítették a ceglédi jazz elmúlt 50 évét a Róna Jazz rendezvényektől a Dobosgálákon és Gimnáziumi Jazz Estéken keresztül egészen a Bori Jazzig.

A múzeum kiállítása is a ceglédi jazz témaköréből lett összeállítva. A kiállítást a múzeum igazgatója, Reznák Erzsébet nyitotta meg, majd Csepregi Gyula, szaxofonművész (a Magyar Jazz Szövetség alelnöke) tartott spontán zenés tárlatvezetést.

Mindeközben a földszinti teremben a kicsik számára játékos zenés hangszerbemutatót tartottak az Illés Lajos Zeneiskola és Zeneház tanárainak közreműködésével. A múzeum előtti színpadon este 9 órakor kezdődtek az éjfélig tartó élő jazz koncertek, ami a vártnál is több érdeklődőt vonzott. A fellépők között ott voltak a ceglédi jazz neves személyiségei, akik lenyűgöző előadásukkal mind hozzájárultak az est sikeréhez.

A jó zenének és a jó időnek köszönhetően a rendezvény miatt lezárt kis utcát hamar megtöltötte a lelkes hallgatóság. A közönséget Kármán Sándor, dr. Lénárd Béla, dr. Illanicz György, Palásti Géza, dr. Zonda Igor és Táncos Tibor produkciói hozták hangulatba.

Az est fő produkciója Bori Viktor és zenekara volt, akik egy órás műsorral kápráztatták el a közönséget. A koncertek szünetében a Gyémánt László által tervezett dobostortácskákkal kínálták a nagyérdeműt, ill. elkészült a Múzeumi Hírmondó rendkívüli kiadása az aznap este legfontosabb híreivel és fotóival.

Az estet Fésűs Ferenc (zongora), Kegyes Lívia (ének), Kármán Sándor (dob) és dr. Lénárd Béla (basszusgitár) produkciója zárta.

Az est, és az itt fellépő zenészek mind-mind azt bizonyították, hogy igenis van jazz élet Cegléden.

Az esten készült további képek megtekinthetőek a képgalériában.
 

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció