Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 12. 14:33, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Egy éjszaka, ami más, mint a többi.

Egy éjszaka, ami más, mint a többi.

Múzeumok éjszakája Cegléden is.

A kultúra sokkal többet ér, mint amennyibe kerül, és a hézagos műveltség is jobb, mint a műveletlenség…”, írja Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkár a rendezvény hivatalos honlapján.

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvény idén jubileumi 10. alkalommal kerül megrendezésre. A kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezi meg évenként az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, és a látogatói szám is évről-évre növekszik.

Idén a fővárosban 92 jelentkező 102 helyszínen, vidéken pedig 126 jelentkező 176 helyszínen kínál kultúrát és szórakozást. Ezen az esetén olyanok is ellátogatnak a múzeumokba, akik év közben nem jutnak el a kincseket rejtő intézményekbe.

A rendezvény arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a többnyire rendkívül nehéz gazdasági helyzetben működő közgyűjteményekben még ma is rengeteg rejtett kincs van.

A nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvénye idén június 16-án (szombaton) kerül megrendezésre.

Cegléden a Kossuth Múzeum, és a hozzá csatlakozó valamennyi ceglédi gyűjtemény (Duó Galéria, Öntöttvaskályha, és a Városi Sporttörténeti Múzeum) várja az érdeklődőket.

A Kossuth Múzeumban a tavalyi jazz téma után az idén a játéké lesz a főszerep. Az eddigi évek tapasztalatai szerint idén is több teremben, több programmal várják a látogatókat, akik ezen az éjszakán a múzeum „leporolt” ritkaságait is megtekinthetik. A gyermekeket bábszínházzal, kézműves foglalkozással várják. A programok zenei kíséretéről pedig Tánczos Tibor, zongora, valamint Fülöp Attila, klarinét és szaxofonművész gondoskodik majd.

A belépés egész esete INGYENES!

RÉSZLETES PROGRAM

A várhatóan jó hangulatú rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció