Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 11. 16:25, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

EDDIG

EDDIG

Ez a lezárást kifejező határozószó lett a címe Hartyányi Norbert első Ceglédi fotókiállításának, mely tegnap este nyílt a Ceglédi Galériában.

A ceglédi közönésg már több alkalommal hallhatott egy ceglédi fotós fiatalember sikereiről, képeivel azonban élőben még nem találkozhattak városunkban. A már több éve "keményedő jég" tegnap este tört meg a Ceglédi Galériában, ahol népes közönség előtt nyitották meg Hartyányi Norbert első ceglédi kiállítását.

A sikeres, fiatal fotós munkái már több kiállítást és díjátadót megjártak, szülővárosában azonban mégis első alkalommal láthatjuk kiállított képeit. Az ízlésesen berendezett tárlaton Norbert eddigi munkáiból láthatunk összeállítást. A Margitsziget, a Relax és a Fogadj el című képsorozatok, a fotós által megragadott témákat dolgozza fel.

A kiállítást Kisfaludi István fotóriporter nyitotta meg, aki nyitóbeszédében a fotós munkásságának egyik jellemzőjeként emelte ki, hogy Norbert nem egy-egy képben fogalmazza meg mondanivalóját, hanem több képben, amelyek valamilyen szálon kapcsolódnak egymáshoz és ez fejezi ki a fotós szándékát. A képekben van egy kis fotóriporter, egy kis természetfotó és egy kis portré fotó is.”

Norbert a Práter utcai fotós iskola elvégzését követően Pesten bontogatta szárnyait. A MUOSZ fotóriporteri szaktanfolyamának elvégzése után a Magyar Hírlap gyakornokaként dolgozott 2006-ig. 2007-től pedig szabadúszó fotósként tevékenykedik. Képeit láthattuk már a Figyelő c. hetilapban és a National Geographic magazinban, a Népszabadság, vagy a Nők Lapja oldalain, illetve látogatóink is több képsorozatával találkozhattak már oldalunkon.

Képeivel 2006 óta minden évben rangos elismeréseket szerez. A neves Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat ritkaságnak számító, három egymást követő évben kapta meg, melyet 30 év alatti fotóriporternek csak maximum háromszor ítélhetnek oda. Legutóbbi díját, idén vehette át, amikor is Margitsziget nevű munkatervével és a pályázaton való sikeres szereplésével elnyerte a fotós körökben is igencsak rangosnak számító Budapesti Fotográfiai Ösztöndíjat. Most megnyílt kiállításán ezekből a képekből is láthattunk néhányat.

A kellemes hangulatú, teltházas kiállításon Norbert helyett inkább képei beszéltek.

Hartyányi Norbert EDDIG című kiállítása december 04-ig lesz megtekinthető a Ceglédi Galériában.

Befejezésképpen pedig a fotós szavaival élve „jó képnézegetést” kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció