Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Április 28. 18:58, csütörtök | Belföld

Drága mulatságok

Drága mulatságok

Akinek van kedvenc időtöltése az tudja, hogy amikor a hobbira kerül a sor akkor a határ sokszor megszűnik létezni.

Folyamatosan hallunk híreket, hogy hírességek, sztárok, milliomosok mennyi időt, pénzt és energiát képesek mindenre áldozni, bár sokszor a saját családtagunk vagy ismerősünk is képes egy fanatikus lelkesedésével viseletni kedvenc hobbija iránt.

Mindenkinek mást jelent a kellemes időtöltés és a kikapcsolódás, hiszen a lényeg mindenki számára ugyanaz: örömöt találni valamiben miközben önfeledten jól érezzük magunkat. Legyen szó egy régiségvásárról, egy lemezboltról, egy aukcióról de ide lehet sorolni, ha minket a sportfogadás online, a társasjátékok világa, a keresztrejtvény esetleg kedvenc csapatunk régi relikviái érdekelnek. Sokan vannak azonban, akik egy nagyon egyedi hobbiban lelik örömüket és ezáltal különleges és felbecsülhetetlen dolgokra vágynak amire a nap végén hajlandóak akár milliókat is költeni. Bármi is áll közel a szívünkhöz, a nap végén valószínűleg mindenki hasonló szenvedélyt él át.

Vessünk is egy pillantást azokra az esetekre, ahol az emberek igazán szokatlan dolgokra költöttek nem kis összegeket.

Photo, Public Domain

Nem kell a halételek rajongójának lenni, hogy tudjuk mennyire nagy szerepet játszanak a különböző tengeri élőlények a Japán konyha kultúrájában. Azonban más megvilágításba helyez nagy sok mindent az a tény, hogy 6 év utan idén fizették a legkevesebbet egy kékúszójú tonhalért, ami így került csak 55 millió forintba (20 millió jen). Fontos megjegyezni, hogy ez inkább egy év eleji marketingcélt szolgál mintsem egy valós értéket képvisel.

A régiségek gyűjtői mások számára sokszor különleges, azonban annál inkább szokatlan tárgyban lelik örömüket. Egy szög szárára ütött Roosevelt elnök képét viselő 10 centes is így kerülhetett a biztosan nagyon boldog új tulajdonosához mindössze 42.300 dollárért. A sokszor véletlenül félrenyomott érmék pl. rossz anyagból készült, helytelen a dátum, felcserélt arckép ritkán kerülnek ki a forgalomba, azonban ha mégis, úgy szinte csillagászati árakért adják el őket.

Az ékszerek világa is rengeteg figyelmet, presztízst és pénzt mondhat magáénak, azonban a Sotheby’s aukciósház által 2020-ban 15.6 millió dollárért eladott gyémánt mégiscsak párját ritkítja. A 102.39 karátos, oválisra csiszolt, tökéletes fehér gyémántot egy éven át csiszolták mielőtt elkelt a Hong Kongban megrendezett árverésen. Érdekesség, hogy mindössze 7 olyan gyémántot adtak el eddig a világon, ami több mint 100 karátos volt.

Photo, Public Domain

Lássuk be, sokszor nehéz elképzelnünk egyesek motivációját amikor szokatlan dolgokat vesznek, és valószínűleg nincs ez másképp Albert városával sem. A texasban található ‘település’ lakossága az 1925-ös 50 fős csúcshoz képest már csak 4 főből állt 2007-ben amikor is az egészet elárverezték és végül 1 millió dollárért eladták. Bárki is lett Albert új tulajdonosa, remélhetőleg boldogan éli tovább életét mint egy kis település büszke tulajdonosa.

A legenda szerint a süllyedő Titanicon a zenekar tovább játszott így nyugtatván a menekülő utasokat. Sajnos a zenészek közül senki se élte túl a katasztrófát. A banda frontemberét, Wallace Hartleyt 2 héttel később találták meg a hegedűjével az oldalán, amiért valaki hajlandó volt 1.7 millió dollárt fizetni 2013-ban.

A legvégén érdemes egy másik egészen hihetetlen történetet megemlíteni. Egy grillezett sajtos szendvicsért 2004-ben 28.000 dollárt fizettek. Az oka? Az eredeti tulajdonos szerint mágikus energiákkal bír, emellett több mint 10 év alatt nem penészedett meg.

Szerencsere nem kell ilyen drága mulatságokba vágni fejszénket, hiszen számtalan sokkal olcsóbb hobbit is találhatunk magunknak ami ugyan úgy boldogsággal tölt el a nap végén.

Címkék: hobbi, Sport, sportfogadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV