Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2011. Március 28. 12:41, hétfő | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Dopping: Ungvári Bécsben ellenőrizteti a B mitát

Dopping: Ungvári Bécsben ellenőrizteti a B mitát

Az Európa-bajnoki harmadik ceglédi dzsúdós hétfőn Tiszeker Ágnessel, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjével együtt utazott az osztrák fővárosba.

 Ungvári Attila egy bécsi laborban végezteti el pozitív dopping tesztjének B próbáját. Az Európa-bajnoki harmadik ceglédi dzsúdós hétfőn Tiszeker Ágnessel, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjével együtt utazott az osztrák fővárosba.

"Ilyenkor a sportoló jelen lehet a minta kinyitásánál, ellenőrizheti annak sértetlenségét" - mondta Nagy György, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára. - A berendezés 24 óra alatt végzi el a vizsgálatot, a versenyzőnek joga van figyelni a folyamatot. A vizsgálat eredménye 10 nap múlva várható.

Ungvári szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt találtak, ráadásul január közepén, a bakui Világkupa utáni vizsgálaton is pozitív lett a tesztje. Később kiderült, hogy a budapesti minta egy furoszemid nevű vízhajtót is tartalmazott.

"A szövetség elnöksége kiáll Ungvári Attila mellett, meggyőződése, hogy a sportoló vétlen a tiltott szer szándékos használatát illetően" - szögezte le március 9-én kiadott közleményében az MJSZ elnöksége. Ha vétkesnek találják, és fél évre vagy annál hosszabb időre eltiltják, akkor a 22 esztendős dzsúdós nem vehet részt jövőre a londoni olimpián.

Címkék: judo, ungvári attila

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 28. 14:54, kedd | Helyi

Az év tanárait köszöntötték

2023. November 27. 10:35, hétfő | Helyi

Cipősdoboz akció

2023. November 21. 15:42, kedd | Helyi

Megérkezett a város karácsonyfája