Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 10. 18:29, péntek | Belföld

Dóka Attila- Csak a kezemet – Itt a vadonatúj nagylemez!

Dóka Attila- Csak a kezemet – Itt a vadonatúj nagylemez!

Még ebben a hónapban megjelenik Dóka Attila új nagylemeze „Csak a kezemet” címmel.


A rockalbum sok új és néhány ikonikus dalt is tartalmaz, melyeket már jól ismer a közönség, de albumra eddig még nem kerültek.

A sokoldalúságáról ismert művész úgy érzi, régi álma vált valóra, hiszen pontosan olyan, „vegytiszta” rockzenét hallhatunk a lemezen, amibe még gyermekkorában beleszeretett. Kemény dobok, hangerő és míves gitárszólók. „Olyan lemezt akartam, ami tökéletesen tükrözi a rockzene és a gitárok iránti rajongásomat” – vallotta be a szerző. A lemez további érdekessége, hogy a szerző csakúgy, mint korábban, ebben a projektjében is együttműködik Kovács Sára Diznával, akinek nagyszerű fuvolajátéka több dalban is hallható.

A gondosan válogatott 12 dalszöveg, amely végül az albumra került, rávilágít a felszínességre (Nem hiszem, hogy számít). A hiszékenységre (Csak a kezemet), az emberi gyarlóságra, a félelemre a jövőtől (Fear of the future) úgy gondolva, hiába nyíltak ki az ajtók és kezdtük el élni a „régi” életünket, amely már sohasem lesz ugyanaz, a létbizonytalanság, az ismeretlentől és a már ismert szörnyűségektől való félelem még mindig csontig hatol. Ez az érzés több dalban is tetten érhető.

A csöndet, a békét, a békére vágyást a Vidd el messze című dal jeleníti meg. Korongra került a Sebesség című szerzemény is, amely nagy utat járt be az elmúlt évek folyamán. Az eredeti verziót a motorsport, a versenyek előtti felfokozott állapotot ihlette. Ezután, 2017-től a fogyatékossággal élők Balatont megkerülő tandemtúrájának himnusza lett. Most azonban, újraértelmezve, ismét eredeti pompájában, a felpörgő motorokat, a benzingőzös világot idézi a megjelenő lemezen.

2023.03.18-án, 18:00 órakor a művész szülővárosában, Gyálon, az Arany János Közösségi Ház nagyszínpadán kerül sor a fényszínházzal fűszerezett lemezbemutató koncertre. Az sem titok, hogy minden újdonságot először a szülővárosában szeret bemutatni Dóka Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.