Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 16. 11:44, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Dinó Park nyílik Budakeszin

Dinó Park nyílik Budakeszin

A Budakeszi Vadasparkban kéthektáros területen szombaton nyílik meg a Dinó Park, ahol 21 dinoszauruszfajtával lehet közelebbről megismerkedni - közölte a vadaspark pénteken az MTI-vel.

A hivatalos megnyitó napján Ősi Attila paleontológus tart tárlatvezetést 11 és 13 órakor, valamint résztvevőknek két különleges ősleletet is bemutat. Az őshüllőkhöz informatív fajleíró táblák tartoznak, és megtekinthető az első magyarországi dinoszauruszlelet, a Hungarosaurus tormai méretarányos másolata.

A leírások tartalmazzák a különböző fajtákra vonatkozó legfontosabb információkat, különös tekintettel a jelentősebb lelőhelyeikre, testfelépítésükre és táplálkozási szokásaikra.

A közel életnagyságú dinoszauruszok élethűen színesek, közülük hat mozgásra és hang kiadására is képes, két állatra pedig a gyerekek is felülhetnek. A Budakeszi Vadaspark bejáratán keresztül megközelíthető Dinó Parkhoz tematikus ajándékbolt, tekepálya és játszótér tartozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.