Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 15. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csökkentené a különbséget vidék és főváros között a hatósági áras víz

Csökkentené a különbséget vidék és főváros között a hatósági áras víz

Örömmel fogadta a víz hatósági árassá tételéről szóló kormányzati bejelentést a Dunántúli Regionális Vízművek Zrt.

Orbán Viktor hétfőn ismertetett akcióterve ugyanis lehetővé teheti, hogy a víz- és csatornadíjakban jelenleg meglévő díjkülönbségek jelentős mértékben csökkenjenek.

Az országban működő több mint 400 víziközmű szolgáltató saját hatáskörben meghatározott árai között hét-kilencszeres különbségek is lehetnek országszerte, éppen ezért a DRV üdvözli az ezzel kapcsolatos, hétfőn bejelentett kormányzati szándékot. A víz hatósági árassá tételével – amelyre a víziközmű ágazat irányából már korábban is érkeztek javaslatok – csökkenthetőek lennének a különbségek a fővárosban és a vidéken alkalmazott vízdíjak között, amely egyértelműen a fogyasztók számára lenne kedvező változás.

A DRV ugyanakkor bízik abban, hogy a részletes szabályozás figyelembe veszi majd a rendszer heterogén jellegét, és elismeri majd az egyes szolgáltatók esetében az eltérő adottságokból fakadó költségkülönbségeket. A lakosság eltérő sűrűsége, és a különböző domborzati viszonyok ugyanis nagyban befolyásolják az üzemeltetési költségeket, ráadásul egyes szolgáltatók esetében a kiemelt környezetvédelmi területekre vonatokozó szigorú szabályozásokból adódóan más szolgáltatóknál nem jelentkező feladattöbblettel is számolniuk kell.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.