Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 10. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Csobbanj Európával Siófokon!

Csobbanj Európával Siófokon!

Az Európai Unió magyarországi tájékoztató irodái idén nyáron a strandokon is nyitva állnak az érdeklődők előtt.

 

A 'Csobbanj EUrópával!' roadshow kiemelt eseménye az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának strandfesztiválja július 10-én, vasárnap, a siófoki nagystrandon.


Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a hazai Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve 2011. június 18. és augusztus 21. között rendezi meg 'Csobbanj EUrópával!' című programsorozatát az ország strandjain, vízpartjain. A roadshow keretében egy Europe Direct kisbusz járja körbe az egész országot, hogy több ezer strandlabda bevetésével az uniós tájékoztató irodák szolgáltatásaira hívja fel a nyaralók figyelmét. A program összesen 27 fürdőhelyen 35 napon keresztül zajlik.


A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről - utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. - ingyenes tájékoztatást nyújtson a strandolóknak, valamint tudatosítsa bennük, hogy az év többi napjain is ingyenes tájékoztatást kaphatnak ezekről a kérdésekről Budapesten az Európa Pontban és országszerte 16 helyen a Europe Direct ügyfélszolgálati irodákban. A praktikus információk mellett az Európai Parlament szerepéről, munkájáról is tájékoztatást nyújtanak a közönségnek.


Az idei 'Csobbanj EUrópával!' programsorozat két állomásán kibővített programmal várják a nyaralókat az Európai Unió magyarországi tájékoztató szolgálatai. Siófokon és Gárdonyban, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának strandfesztiváljain így például koncertezik: Mujahid Zoltán, Falusi Mariann, Gallusz Niki és Zoltán Erika is. Ezen kívül játékos vetélkedők, az Európai Unióval kapcsolatos kvízjátékok és EU Karaoke is szerepel az egész napos programban. A játékos EU karaoke-vetélkedő során a zenei tehetséggel megáldott résztvevők az EU legnépszerűbb előadóinak slágereit karaokéban éneklik, melyek közül a nap végén a közönség és a sztárfellépőkből álló zsűri választja ki a legjobb produkciót. A színpadi program mellett különböző gyermekprogramok, játékok várják a legfiatalabbakat. A programok mellett a tájékoztató irodák személyes információs szolgálattal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A siófoki nagystrandon július 10-én, vasárnap várják a strandolókat de. 10 órától du. 17 óráig. Rossz idő esetén az esemény egy héttel később, július 17-én kerül megrendezésre.

 

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.