Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 17. 10:24, csütörtök | PR

Csavarkompresszor, a sokoldalú gázsűrítő

Csavarkompresszor, a sokoldalú gázsűrítő

A kompresszorok számos iparág munkafolyamatainak elengedhetetlen kelléke, így értelemszerűen egy széles körben használt és ismert készüléktípus.

A felhasználási lehetőségek kifejezetten szélesek és az sem mindegy, milyen munkához milyen típust választunk. Az egyik legelterjedtebb és leggazdaságosabb verziót pedig a csavarkompresszorok jelentik.
alkalmasak

Gazdaságos és hatékony működés

Habár számos kompresszortípussal találkozhatunk a piacon, mégis két olyan működési elvet használó termékcsaládot említhetünk, melyek az eladások jelentős százalékát lefedik. Az egyik ilyen a legegyszerűbb megoldásokat használó dugattyús kompresszorok családja, a másik pedig a komolyabb ipari használatra is alkalmas csavarkompresszorok termékskálája. Ezek a modellek működésükben és felhasználási területeikben is eltérnek dugattyús társaiktól.

A csavarkompresszorok esetén a gázok sűrítéséért ellentétesen forgó, de párhuzamos tengelyen elhelyezett csavarok felelnek. A precízen illesztett, nagy sebességgel forgó orsók lényegében egy irányba terelik a levegőt, illetve összesűrítik azt. A csavarkompresszorok hajtását egy villanymotor végzi, ezáltal a működtetése kifejezetten gazdaságos. Sok modell esetében a motor és a kompresszor egybe van építve, így a mobilitás szempontjából is remek választás.

Kompresszor komoly igénybevételhez

A csavarkompresszorok jellemzően ipari felhasználásra készülnek, hiszen felépítésüknek és működési elvüknek köszönhetően a komolyabb igénybevételt is jól viselik. Ettől függetlenül a készülékek felhasználási területe igencsak széles, hiszen az ipari és műszaki területek mellett egyes modelleket a fogászatban vagy kozmetikai munkákra is alkalmaznak. Utóbbi esetekben természetesen jóval kifinomultabb, precíziós készülékekről van szó, melyeknél fontos a folyamatos sűrítés és levegőáramoltatás.

Minden esetben fontos, hogy a csavarkompresszorokat a felhasználási cél figyelembevételével válasszuk ki, hiszen közel sem mindegy, milyen munkákra és milyen gyakorisággal szeretnénk használni a berendezést. Épp ezért a megfelelő teljesítmény meghatározása is sokat segíthet a választásban. A csavarkompresszorok esetén megemlíthető még, hogy hosszabb távon jobban járhatunk, ha nem a legolcsóbb alapmodelleket választjuk.

A „csavaros” megoldás előnyei

Napjainkban a csavarkompresszorok jelentik a legkiforrottabb, legkorszerűbb technológiát a gázsűrítők piacán. Épp ezért alkalmazhatók jelentősebb ipari igényekre is, hiszen nagy mennyiségben és akár folyamatosan is képesek sűrített levegő előállítására. A stabil működés azonban önmagában nem elég, hiszen, ha csak ideig-óráig képes a makulátlan teljesítményt fenntartani, az ipari környezetben máris használhatatlan.

Épp ezért a másik fontos és kiemelkedő előny, a hosszútávú, strapabíró működés. A csavarkompresszorok szervizigénye rendkívül alacsony, akár jelentős használat mellett is. Így, ha a drágább, strapabíróbb modelleket választunk, a vásárláskor ráköltött plusz forintok a használat során hamar megtérülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.