Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Július 19. 14:42, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Csatornázás

Csatornázás

Megelőlegezett és kifizetett a ceglédi Önkormányzat több mint hatmillió forintot azon ingatlan tulajdonosok helyett, akik a csatornázás III. ütemében érintettek. Ez az összeg az érdekeltségi hozzájárulások első részlete.

A pályázat is már elbírálásra vár, döntés ősszel várható. Minderről ma sajtótájékoztatón számolt be Földi László polgármester.

Megvannak az engedélyek, elkészült és már a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség asztalán van a pályázat, most már a bírálók döntésén múlik, megnyeri-e Cegléd a beruházáshoz szükséges majd 85 %-os uniós támogatást. A tájékoztatón elhangzott, jól előkészített pályázatot sikerült benyújtani, hisz nagyon fontos lenne, hogy megvalósulhasson a beruházás. Hiszen a hírek szerint 2014-től ilyen mértékű támogatás elnyerésére már nem lesz lehetőség. Döntés ugyan még nem született, Földi László polgármester elmondta: az önkormányzat megelőlegezte a Ceglédi Csatornamű Víziközmű Társulat számlanyitásának díját, valamint a Lakás Takarék Pénztár befizetésének első részleteit. Ennek fedezetét már át is utalták.
Az előtakarékoskodást az érintett tulajdonosoknak hamarosan meg kell kezdeni, tehát érkeznek majd a befizetendő csekkek. Nyertes pályázat esetén megközelítőleg 50 km csatorna épül, mintegy 2 milliárd Ft értékben. Így a jelenleg 70-72 %-os csatornázottsági arány 90-92 %-ra emelkedhet.
De ami a legfontosabb,az életminőség javításán túl megszűnhetnek azok a gondok, amelyeket egy-egy csapadékosabb időszak okoz a szikkasztóval ellátott kertes házakban. Eredményhirdetés ősszel várható, sikeres pályázat esetén ez után indulhat a közbeszerzési eljárás. A munkálatok pedig ideális esetben 2012 tavaszán el is kezdődhetnek.
 

Cegléd Város Önkormányzata 2010- ben megkezdte a szennyvízhálózat III. ütem kiépítésének előkészítő szakaszát. A tervek szerint a fejlesztés 85% Európai Uniós támogatással és 15%-os lakossági hozzájárulással valósul meg. A képviselő testület a lakossági hozzájárulás mértékét ingatlanonként 148.000 Ft-ban állapította meg azért hogy az ne jelentsen túl nagy terhet a lakosság számára. Megtörtént a lakosság csatlakozási szándékának felmérése, szándéknyilatkozatok aláíratása.

Címkék: csatornázás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.