Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 04. 12:32, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Császi Ádám első játékfilmjét forgatja

Császi Ádám első játékfilmjét forgatja

Elkezdődött Császi Ádám első játékfilmjének, a Viharsarok című alkotásnak a forgatása Kiskunmajsa környékén. A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF)támogatásával megvalósuló koprodukció 120 millió forintból készül.

A forgatás hétfőn kezdődött és 29 napig tart - tájékoztatta az MNF az MTI-t.A Viharsarok a Proton Cinema produkciójában, az I'm Film és a Café Film együttműködésével készül, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm. A Magyar Nemzeti Filmalap a Viharsarok forgatókönyv-fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását 60 millió forinttal támogatta.
A Viharsarok a kamaszkor, a szerelem és az ébredő szexualitás megélésének drámája: mozgalmas, érzelemmel telt története önmagukat kereső kamaszok felnőtté éréséről szól. A főszerepekben Sütő András, Varga Ádám és Sebastian Urzendowsky (Viszlát, első szerelem, Pénzhamisítók) lesz látható - közölte a filmes szervezet.
Császi Ádám 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televízió rendező szakán, több kiemelkedő rövidfilmet jegyez: 1 hét című filmjéért 2004-ben különdíjat nyert a Filmszemlén, a Gyengébb napok című alkotásáért pedig a legjobb rövidfilm díját kapta 2008-ban.
A Viharsarok című filmmel Császi mellett több pályakezdő is bemutatkozik. Rév Marcell operatőrnek (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezőnek is a Viharsarok lesz az első játékfilmje. A forgatókönyvet, melyet az alkotók a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztettek, a rendező Szabó Ivánnal közösen jegyzi.
Az MTI-hez eljuttatott sajtóközlemény kitér arra is, hogy a Filmalap tavaly november óta összesen 11 első játékfilmet részített támogatásban. "Jelenleg is hat elsőfilmes forgatókönyv fejlesztése van folyamatban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával, továbbá már 4 elsőfilm gyártásának támogatásáról is döntés született" - olvasható a dokumentumban, amely felidézte azt is, hogyUjj Mészáros Károly a napokban fejezte be a Liza, a rókatündér forgatását, Bodzsár Márk Isteni műszak című filmjének forgatása pedig októberben kezdődik.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: