Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csányi 50 milliárdot ölne az élelmiszeriparba

Csányi 50 milliárdot ölne az élelmiszeriparba

A pénzpiacok és a mezőgazdaság után úgy tűnik, hogy az élelmiszeriparban is erőteljesen aktivizálja magát Csányi Sándor. Az OTP Bank vezére nagyjából 50 milliárd forint beruházást fontolgat: egy új vágóhíd, illetve a Pick új szegedi gyárának megépítését tervezi.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozó üzletember azt mondta, hogy eddig mintegy 24 milliárd forintot fektetett be agrár-cégcsoportjának fejlesztésébe, ebből 15 milliárd forint az állattenyésztési ágazat fejlesztését célozta. Saját bevallása szerint a Bonafarm Csoportból eddig egyetlen forintot sem vont ki 1995 óta, minden eredményt visszaforgatott a vállalkozások fejlesztésére. Csányi nemcsak a magyar piacon, hanem külföldön is aktivizálja magát. Agrárcégének Szerbiában van egy kisebb tejipari üzeme, és jelen vannak Romániában is. Most készülnek egy újabb román befektetésre. Az afrikai befektetésük viszont most áll, mivel egy kicsit elbizonytalanodott, hogy szabad-e ilyen megtérülés mellett, bizonytalan politikai környezetben invesztálni.

Az OTP Bank első embere a napokban már többször hangoztatta, hogy itt az ideje a magyar mezőgazdaság fejlesztésének és terjeszkedésének, mert Ázsiában a következő évtizedekben emberek százmilliói, milliárdjai lépnek a gazdagodás útjára és jelentkeznek majd fogyasztóként az élelmiszerpiacon. Ez pedig óriási lehetőség, de nagy kihívás is a magyar mezőgazdaság számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.