Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 08. 17:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg és kínálta eladásra egy férfi

Csaknem nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg és kínálta eladásra egy férfi

Az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben bankkártyaadatokkal kereskedő férfi elleni nyomozást fejezett be a rendőrség.

A 33 éves G. Adrián 7844 - nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott - bankkártya adatait szerezte meg, majd kínálta eladásra különböző darknetes piactereken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták, hogy az Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol) együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges információkat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén.

A nyomozók megállapították, hogy G. Adrián jelen volt a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken. A győri férfi nemcsak bankkártyák, hanem PayPal-fiókok adataival is rendelkezett, az információkat saját maga is felhasználta különböző online vásárlások során.

A rendőrség vádemelési javaslattal küldte el az iratokat az ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.