Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Október 19. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

„Chipsadó” – közeleg a bevallási határidő

„Chipsadó” – közeleg a bevallási határidő

Október 20. - a népegészségügyi termékadóról szóló törvény által meghatározott adófizetési kötelezettség bevallási határideje a havi, illetve a negyedéves áfa-bevallók részére.

Az adókötelezettség üdítőitalra, energiaitalra, előrecsomagolt cukrozott készítményre, sós snackre, ételízesítőre vonatkozik, amennyiben azok előrecsomagolt terméknek minősülnek, a jogszabályban meghatározott vámtarifaszámok alá besorolhatók, illetve az ott leírt feltételeknek megfelelnek, továbbá első belföldi teljesítési helyű értékesítésük megvalósul.

A szeptember 1-jén hatályba lépett népegészségügyi termékadóról szóló törvény a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszervét jelölte ki a termékadóval kapcsolatos feladatok végrehajtására, úm. a bevallások feldolgozására, az adófizetési kötelezettség, illetve egyéb, a jogszabály által meghatározott kötelezettségek betartatására, ellenőrzésére.

Első alkalommal a havi, illetve negyedéves áfa-bevallásra kötelezetteknek kell eleget tenni bevallási kötelezettségüknek október 20-ig. A bevallást – általános esetben –elektronikus úton kell megtenni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve felé. A nyomtatvány és a hozzá tartozó kitöltési útmutató a www.nav.gov.hu oldalon található meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata