Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Június 24. 08:23, péntek | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Ceglédre költözött a Debreceni virágkarnevál

Ceglédre költözött a Debreceni virágkarnevál

Cegléden mutatják be a Virágkarnevál első kompozícióját. Bár a híres Virágkarnevál csak két hónap múlva lesz, az alkalmi alkotásokon már hetek óta dolgoznak a virágépítők.

A Kossuth Lajos 1848-as toborzóbeszédét megörökítő alkotást pénteken mutatják be Cegléden a Szent Koronát ábrázoló kocsival együtt, amit a helyi közönség vasárnapig láthatja majd. A rövid kitérő után a műveket megfelelő helyen tárolják és augusztus 20-ra pedig új, élő virágokkal díszítik.

Évek óta hagyomány, hogy egy-egy kompozíciót máshová is elvisznek, ezzel a Virágkarnevált népszerűsítik.
- Nagy sikerrel mutattuk be más városokban a kompozíciókat. Ez nagyon jó volt a városnak, hiszen a virágkarnevált sokan, olyanok is megismerték ez által, akik eddig nem tudtak eljönni személyesen – mesélte Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója.
A kompozíciók alapjául szolgáló hungarocellt május végén kezdték faragni, és folyamatosan díszítették azokat szárazvirágokkal. A munka nem okozott nehézséget, a szűk határidő miatt azonban a szokottnál gyorsabban kellett dolgozni.
- Nem nehezebb, mint bármelyik virágkarneváli kompozíció, csak egy kicsit többet éjszakáztunk, nagyon előre került ez a dátum, nem igazán vannak még azok a virágok, amiből mi dolgozni szoktunk – magyarázta Pikó Sándor képzőművész.

Az alkotásokra az élő virágok csak a helyszínen kerültek fel. A kiskertekben honos növényekkel, például muskátlival színesítik majd a virágkocsit, augusztus 20-ára pedig új köntösbe öltöztetik.
- Jelenleg egynyári virágokat és olyanokat viszünk, amelyek naptűrőek, hogy teljes pompájában kibírjon három napot, legalábbis bízunk benne, hogy később, 20-án még színesebb lesz, több díszítőelemet fogunk majd használni – mondta el Szabó Erzsi virágdizájner.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció