Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 26. 15:30, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Ceglédi siker a rangadón

Ceglédi siker a rangadón

A tavalyi ezüstérmes Dabas otthonából hoztuk el a nagyon értékes két pontot tegnap!!!

A férfi kézilabda NB I/B harmadik fordulójában rendezték meg a Keleti csoport két Pest megyei csapatának rangadóját, melyen a Ceglédi KKSE Dabason lépett pályára. Az előző bajnokságban az otthonában játszó gárda diadalmaskodott, Dabason két, Cegléden kilenc góllal nyert a győztes. Most – szerencsére – a fenti sorozat nem folytatódott, a két bajnoki pontot a vendégcsapat szerezte. Persze mindez nem szerencse kérdése volt.

Alaposan felkészültünk vetélytársunkból, amit persze megtettek ők is. A taktikai elképzelések egyik kárvallottja szélsőnk, Pocsai Rajmund volt. Nem is tudom, korábban mikor játszott olyan mérkőzést, amikor nem lőtt volna gólt. Ez most olyan volt. Gólfelelősünkre kiemelten figyeltek, amiből összességében mi jöttünk ki jól: a teret nyerő, jobbátlövő posztban szereplő játékosaink termelték is a gólokat rendesen. Egyébként végig mi uraltuk a játékot, védekezésben és támadásban is jobbak voltunk. A hatos falunkkal nem sok mindenre mentek a hazaiak, ha pedig átjutott rajtuk a labda, a kapuban Lengyel remekelt: mindvégig bravúrosan védett. Már az első félidő végére öt gólos előnyre tettünk szert, a Dabas a folytatásban sem tudta veszélyeztetni győzelmünket. Feltétlenül meg kell említeni Varga kiemelkedő játékát és eredményességét, valamint új igazolásunk Lepsényi teljesítményét is,- mondta a mérkőzés után az edző Kökény István.

A jegyzőkönyv: Dabas – Ceglédi KKSE 22-26 (6-11)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel (kapusok), Lepsényi 5, Varga 8, Pocsai, Tóth N. 1, Dengi 1, Hód, Benke 2, Kovács, Turák, Benedek 1, Kupcsik 1, Bíró 7

A 3. forduló további eredményei: Békés – Nyíregyháza 31-28, Mizse – Csömör 32-24, Gyöngyös II. – Hajdúböszörmény 36-31, Hajdúnánás – Balassagyarmat 30-35, Balmazújváros – Ózd 34-19, Eger – Törökszentmiklós 24-31

Az ifjúságiak találkozóján a második félidő első felében sikerült ledolgozni az ötgólos hátrányt, de a hajrá a vendéglátóké lett.

Dabas – Ceglédi KKSE 29-25 (14-9)

A legtöbb gólt Matócsi /8/ és Román /6/ dobták.

Az eddig lejátszott három fordulóban öt csapat szerezte meg a maximálisan lehetséges hat pontot. Közülük az egyikük a Ceglédi KKSE, a másik pedig a pénteki ellenfél, a Békés gárdája. A szezon egyik legfontosabb összecsapása – a városi sportcsarnokban – 19 órakor kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem