Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 30. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Cegléden a magyar fotográfusok színe-java

Cegléden a magyar fotográfusok színe-java

Neves magyar fotósok tették tiszteletüket Cegléden az alkalomból, hogy városunkban ünnepeljék a magyar fotográfia napját.

Augusztus 29-e 2003 óta a Magyar Fotográfia Napja. 1840-ben ugyanis ezen a napon készült Magyarországon első alkalommal nyilvános eseményről fotó. A magyar fotográfusokat tömörítő szervezet a MAFOSZ, idén először tartotta vidéken központi ünnepségét.

Az ünnepség több szállal is kötődik városunkhoz, hiszen az ilyenkor átadott „Az Év Fotográfusa” díját egy már több ízben bizonyított ceglédi fotósnak, Pap Eleknek ítélték oda, ill. a Kossuth Múzeum emeleti kiállítótermében nyílt meg a XXVIII. MAFOSZ Szalon, ahol a magyar fotográfia idei alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Az augusztus 28-án a Kossuth Múzeumban megrendezett ünnepséget Reznák Erzsébet, a múzeum igazgatója nyitotta meg, majd Győri Lajos, a MAFOSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Az ünnepségen átadták „Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja” díjat, melyet a Bakony Fotóklub képviseletében, Mátyus Károly vehetett át. Ezt követően átadták „Az Év Fotográfusa” díjat, melyet Pap Elek a Ceglédi Fotóklub tagjaként immár negyedik alkalommal vehetett át.

Hegedűs Ágota alpolgármester a város nevében egy-egy üveg ceglédi borral és az elmaradhatatlan Kossuth tortával kedveskedett a díjazottaknak.

A Magyar Fotográfia Napjának kapcsán több kiállítás is nyílt Cegléden. Az augusztus 27-én a Duó Galériában nyílt kiállításon Abonyi Maya és Baán Katalin „Átjáró” című kiállítását nézhették meg az érdeklődők.

A kiállítást szintén Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója nyitotta meg.

Fotó: Kisfaludi István
 

Címkék: rendezvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció