Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 18. 21:16, kedd | Helyi

Cegléd újra a medencében...

Cegléd újra a medencében...

Orbán Viktor avatta fel a Cegléd Városi Sportuszodát

A Cegléd Városi Sportuszodát egy hivatalos megnyitó keretében kedden délután avatták fel. A nagyközönség számára február 10-én átadott uszodán mára az utolsó simításokat is elvégezték. A kormányprogram keretén belül megvalósuló, összesen 650 millió forintos fejlesztéshez 200 millió forint önrésszel járult hozzá a város, a tao-felajánlásokból pedig 450 millió forint érkezett.

Több százan látogattak ki a Széchenyi útra, ahol az uszoda előtt felállított pódium elé. A 16 órakor kezdődő rendezvény első felében a Ceglédi Fúvószenekar, majd Varga Miklós műsora szórakoztatta a megjelenteket, a Himnusz meghallgatását követően pedig Földi László polgármester mondta el köszöntőbeszédét.


Dr. Beck György, a vízilabda szövetség társelnöke a ceglédi vízilabda sport jövőjét látja a most átadott uszodában. Ahogy azt elmondta, élete számos szálon kapcsolódik a ceglédi uszodához, és bízik benne, hogy még sokat életét gazdagíthatja majd a felújított létesítmény. Dr. Beck György szavai után Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke avatta fel az új Cegléd Városi Sportuszodát.

A kormányfő kiemelte: a sport támogatása a kormány szívügye, és a terület az elmúlt három évben mintegy 185 milliárd forint támogatást kapott. Megerősítette: minden járási központban uszoda fog épülni, e célra több tízmilliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben. Jó látni, hogy az országban "gombamód" szaporodnak a sportlétesítmények - tette hozzá a kormányfő, aki egyúttal gratulált Földi Lászlónak (Fidesz-KNDP), a város polgármesterének. Mint mondta, nélküle ez a beruházás aligha került volna tető alá.

Az uszodaavatót Kovács Kati műsora zárta.

fotó: Kisfaludi István, Balga Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció