Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 08. 11:53, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Cegléd asztala

Cegléd asztala

Egy asztal, mely mostantól az ország legapróbb településén is megtalálható, mely mellé bárki leülhet és belenézhet a jövőbe. Ez az asztal nem más, mint az alaptörvény asztala.

Cegléden is elhelyezték az alaptörvény asztalát, melyet mostantól bárki megtekinthet. Cegléden a polgármesteri hivatal 4. számú irodájában helyezték el az asztalt, melyen az országgyűlés április 18-án elfogadott (ám csak jövőre életbe lépő) alaptörvénye található. Az alaptörvényt az asztalnál bárki megtekintheti, elolvashatja, sőt egy igénylőlap kitöltésével saját, az Országgyűlés Elnöke által dedikált példányt is igényelhet.

Az alaptörvény asztalának felállítása minden településen kötelező, s annak elhelyezésére, sőt kinézetére pontos előírásokat szabtak. Ezek szerint az asztal számára egy külön helyiséget kell biztosítani, ahol egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges üveglappal lefedni, és dekorációval ellátni - kerül majd az Alaptörvény, fölé pedig egy táblát kell elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal. Az Alaptörvény Asztalának „szolgálatára” és „gondozásárakülön munkatársat kell biztosítani, aki szükség esetén az állampolgároknak is segítséget nyújt az Alaptörvény megrendelőlapjának kitöltésében.

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: