Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 01. 09:23, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik az E.ON visszavásárlása kapcsán a szerinte magas vételár miatt - közölte Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken az MTI-vel.

"A Jobbik figyelmezteti az ügylet résztvevőit, hogy a magas, korrupcióra gyanút adó vételár miatt büntetőfeljelentést fog tenni, és az ügyletben résztvevő személyek büntetőjogi felelősségre vonását fogja kezdeményezni" - írta az ellenzéki képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Tudatta: bár a Jobbik egyetért a stratégiai ágazatok visszavételével, nincs magyarázat arra, hogy a kilátásba helyezett vételár miért haladja meg többszörösen a becsült cégértéket.
Kitért arra, hogy sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 875 millió eurós keretösszeggel vételi megbízást adott az MVM közgyűlésén az E.ON Földgáz Trade és az E.ON Storage megvásárlására. Mivel ez az összeg jelentősen meghaladja az érintett vállalatokra vonatkozó 40, illetve 300 milliós értékbecslést - folytatta Volner János -, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte, a kormánytöbbség azonban ehhez nem járult hozzá.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: "amennyiben – az eddigi fideszes gyakorlatnak megfelelően – most is elmarad az elszámoltatás, a Jobbik kormányra kerülése esetén az igazságszolgáltatásban dolgozó, az elszámoltatást elszabotáló hivatalnokok büntetőjogi felelősségre vonását is kezdeményezni fogja".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.