Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 03. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Budai Gyula közölte: nyomozást rendelt el a rendőrség

Budai Gyula közölte: nyomozást rendelt el a rendőrség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el a debreceni MÁV Hajdú Kft. privatizációja ügyében ismeretlen tettes ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás elrendeléséről a feljelentő Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatta szerdán az MTI-t. A nyomozás határideje december 24.

Budai Gyula október 11-én közölte az MTI-vel, hogy feljelentést tett a MÁV Hajdú Kft. privatizációja ügyében. Feljelentésében felidézte, hogy a MÁV 2000 elején rendelte meg a Pannonauditor Kft.-től a MÁV Hajdú Kft. üzleti értékének és a bérelt ingatlanok forgalmi értékének meghatározását. A kormánybiztos megállapítása szerint azonban a vagyonértékelés elnagyolt lett, nem volt következetes, ami miatt a céget a tényleges értékénél alacsonyabb áron adták el 2001-ben.

Emellett úgy vélte: azzal, hogy a privatizáció során a két ingatlanra és a MÁV Hajdú Kft. üzletrészére csak együtt lehetett pályázni, a MÁV szűkítette a versenyt, ugyanis a szakmai befektetők nem akartak ingatlant vásárolni, vagy csak a működéshez feltétlenül szükséges ingatlant kívánták volna megvenni. Összegzése szerint az ingatlanok és az üzletrész együtt értékesítése miatt legalább 40 millió forint kár érte a MÁV-ot.

A kormánybiztos kitért arra is, hogy az egyik ingatlan eladása körül problémák merültek fel a korábbi bérlő követelési igénye miatt, s a MÁV-nak így végül vissza kellett vennie korábban eladott debreceni ingatlanját, a vételárat pedig kamatokkal, valamint perköltséggel együtt - összesen 320 millió forintot - vissza kellett fizetnie.

Budai Gyula kifogásolta azt is, hogy - mint írta - az üzletrészről szóló adásvételi szerződés visszamenőleges módosításával elmaradt az osztalékkifizetés, ami miatt a MÁV-ot több mint 50 millió forint kár érte.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.