Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 16. 13:51, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Börtöntűz: koporsót és pénzt ígérnek a hozzátartozóknak

Börtöntűz: koporsót és pénzt ígérnek a hozzátartozóknak

Több mint 350 holttestet szállítottak a hondurasi börtöntűz után a főváros, Tegucigalpa halottasházaiba – közölte helyi idő szerint szerda este a rendőrség, hozzátéve, hogy az áldozatok száma 377-re emelkedhet.

A legfrissebb adatok szerint 475 fogoly élte túl a pusztító tüzet a Tegucigalpától mintegy száz kilométerre fekvő Comayagua város túlzsúfolt börtönében, őket más fegyintézetekbe viszik át – közölte Pompeyo Bonilla közbiztonsági miniszter.

A tűz okának kiderítését célzó vizsgálat két nyomon folyik: az egyik verzió szerint egy rab gyújtogathatott, míg a másik változat szerint rövidzárlat keletkezhetett. Comayagua legfeljebb ötszáz férőhelyes börtönében 850-nél több embert tartottak fogva a tűzvész idején. Néhány fogolynak a zűrzavart kihasználva sikerült megszöknie.

Az ENSZ szerint Hondurasban a legnagyobb a gyilkosságok aránya, s a latin-amerikai ország 24 fegyháza igencsak túlzsúfolt.

Porfirio Lobo köztársasági elnök háromnapos gyászt rendelt el. Bejelentette, hogy az azonosított tetemeket visszaszállítják a közép-hondurasi városba, a gyászoló családoknak pedig koporsót és pénzt ígért a temetéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.