Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Szeptember 20. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Börtönbüntetésre ítéltek egy játszótéren kábítószert áruló fiatalt

Börtönbüntetésre ítéltek egy játszótéren kábítószert áruló fiatalt

Nem jogerősen börtönbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy fiatalt, aki játszótéren árult kannabiszt 2016 júliusától Veresegyházán - közölte a törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott 2013-tól kábítószert - főként kannabiszt, ritkábban speedet és extasyt - fogyasztott, majd 2016 júliusától kannabiszt kezdett árulni.

A rendeléseket "virágnyelven", egy közösségi oldalon létrehozott külön profilon keresztül egyeztette, az árut az iskola melletti buszmegállóban és a játszótéren grammonként 2500 forintért értékesítette.

Hozzátették, hogy az elsőrendű vádlott 2016 szeptemberében szász-száz gramm kannabiszt vásárolt Budapesten az ügy másod- és harmadrendű vádlottjától, annak kisebb részét elfogyasztotta, a többit pedig eladta. A kábítószert tartalmazó aktatáskát az elsőrendű vádlott édesapja találta meg - írták.

A bíróság az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem miatt két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, a másod- és harmadrendű vádlottat pedig társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt két év börtönbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során