Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2023. Május 07. 07:45, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Böröndi Gábor: Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen

Böröndi Gábor: Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen

Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen - mondta a Honvéd Vezérkar új főnöke első állománygyűlésén a Honvédelmi Minisztérium honlapjára szombaton feltöltött videó szerint.

Böröndi Gábor a pénteki, szentendrei eseményen részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván. Úgy fogalmazott, "lehetőséget kaptunk arra, hogy megváltoztassuk a magyar honvédséget, és meg fogjuk változtatni együtt", de a változás és a sikerhez vezető út "fájdalmas" lesz.

Elmondta, a jövőben kiképzés, felkészítés, gyakorlatok várhatók, ugyanakkor azt is megígérte, hogy ott lesz a katonákkal, vezeti őket, vállalja a felelősséget, és a végén nyerni fognak, mert a vezetés alapja a bizalom, és ő bízik a katonákban, bízik abban, hogy tényleg akarják a sikert.

A legfontosabb a becsület, az egyenruha és a másik tisztelete, mert ha nincsenek erkölcsi, etikai értékeik, akkor "semmik" - jelentette ki a vezérkar főnöke.

Az állománygyűlésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mellett a tárca vezetői, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai vettek részt - olvasható a honlapon.

Fotó: Honvedelem.hu

Címkék: hadsereg, honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését