Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 29. 08:45, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: honvédelem

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar vadászgépeket

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar vadászgépeket

Egy szerb felségjelzésű, Belgrádból Szentpétervárra tartó civil repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit hétfőn kora este

- közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint a repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, ezért onnan visszafordították Belgrád felé. Emiatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását.

A szerb felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyar-szerb határig kísérték, ahol az elhagyta a magyar légteret - tájékoztatott a HM.

Ezt követően a Gripenek a határmenti térségben maradtak és járőr feladatot hajtottak végre, majd a civil gép földet érését követően visszatértek a kecskeméti bázisra - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni