Városlista
2024. október 7, hétfő - Amália

Hírek

2011. November 22. 15:08, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bionikus kontaktlencsével hamarosan az e-mailjeinket is elolvashatjuk

Bionikus kontaktlencsével hamarosan az e-mailjeinket is elolvashatjuk

Miután állatokon már sikeresen tesztelték a legújabb generációs kontaktlencséket, egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy hamarosan magunk is kipróbálhassuk őket.

Ezek a lencsék már nemcsak a látásunkat javítják: képesek képeket vetíteni a szemünk elé, így akár e-mailjeinket is elolvashatjuk a segítségükkel anélkül, hogy leülnénk a számítógép elé.

Az új technológia megeleveníti a Terminátor című filmben látott futurisztikus világot. A fejlesztők szerint ugyanis éppen úgy képes különféle képeket vagy szövegeket lebegtetve a szemünk elé vetíteni, mint ahogyan azt a film főhősének esetében láthattuk - írja a Journal of Micromechanics and Microengineering.

Az eszközt a washingtoni egyetem munkatársai kísérletezték ki. Véleményük szerint a lencsék viselése teljesen biztonságos, a tesztek szerint pedig a technológia megvalósítható. Van azonban még néhány probléma, amely megoldásra vár: többek között megfelelő energiaforrást kell találni a kontaktlencsék számára, amely nem akadályozza a kényelmes viselést.

Jelenleg ugyanis a 'belső kivetítő' csakis akkor működik, ha a lencsék centiméteres távolságon belül vannak egy vezeték nélküli akkumulátorhoz. Ha azonban a hibákat sikerül kiküszöbölni, nemcsak a videojáték piacon jelenthetnek nagy előrelépést, hanem a közlekedésben vagy az orvostudományban is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kontaktlencse

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 08:04, hétfő | Belföld

Labdarúgó NB I - Hazai siker a paksi rangadón, először vesztett pontokat a Ferencváros

A Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén.

2024. Október 07. 08:02, hétfő | Belföld

Matteo Salvini: megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar

Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar - jelentette ki Matteo Salvini, aki a Patrióták Európáért politikusai beszédei után zárta a Liga nagygyűlését a lombardiai Pontidában vasárnap.

2024. Október 07. 07:56, hétfő | Belföld

Meteorológia: a hét közepén ismét újabb esőre kell készülni

A jövő hét elején a reggeli ködfoltok feloszlását követően többórás napsütésre lehet számítani, de szerdától ismét változékonyabbá válik az időjárás és többfelé kell esőre készülni.

2024. Október 07. 07:52, hétfő | Belföld

Gázrobbanás történt Tapolcán, egy ember megsérült