Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Október 17. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Big drawing

Big drawing

Rajzszakkör a Gimiben.

Minden valamirevaló településen rendeztek ebben a hónapban vizuális művészetimegmozdulást e címmel. Országos programhoz kapcsolódott a Kossuth Lajos Gimnáziumkisszámú csapata október 16-án -kedden délután- az intézmény rajztermében Tábori Lászlószabadidő-szervező és Rónai Gábor rajztanár inspirációjával.


A rajzolás-festés a lelkesedést tekintve volt inkább nagy, mint számszerűen. A tizenhatszakköröst, faktost egy művészetkedvelő tizenkettedikes és egy közgázos lány egészítetteki. Hasonlóan kevés volt a felhasználható papír és festék mennyisége is, hisz néhány évesemmilyen anyagot nem vásárolhat az intézmény.


Ennek ellenére öt négyzetméternyi kép jöttlétre a „Gimis életutam” címmel, főképp a híres svájci művész, Paul Klee képeinek ösztönzőhatása nyomán. Utóbbi a huszadik század elejének meghatározó festő és tanáregyéniségevolt (Bauhaus), képeit „neoprimitív” jelzővel is illették korábban.


Intenzív színvilágúmunkáival felszabadította a diák-alkotókat, melyet montázsok, festmények, pasztellképek,aquarellek, tus-, ceruza-, és szénrajzok rajzok sora bizonyít. Ezekből tablót készítettünk, melymegtekinthető az iskola főlépcsőházának első emeletén.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció