Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Az utolsó katonák is hazatértek

Az utolsó katonák is hazatértek

Hazatértek az utolsó magyar katonák Irakból, ezzel befejeződött a Magyar Honvédség 2003-ban kezdődött iraki szerepvállalása.

Az iraki misszió korántsem volt veszélytelen, 2004-ben 38 magyar katona sérült meg könnyebben egy öngyilkos merénylet következtében, és ugyanebben az évben halt hősi halált Nagy Richard is.

A Magyar Honvédség napjainkban három földrész 13 országában, 17 különböző misszióban egy időben mintegy ezer fővel vesz részt a nemzetközi válságkezelésben és a béke megőrzésében. A közel-keleti országból most hazatért katonák az iraki haderő szervezésével és felkészítésével foglalkoztak.

Topor István, az Összhaderőnemi Parancsnokság műveleti főnöke kijelentette: „reményeink szerint nem kell újabb békefenntartó katonákat küldeni Irakba, a politika és a belső viszonyok rendeződnek Irak területén”. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.