Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2021. Március 22. 15:51, hétfő | Helyi sport

Az Ungvári fivérek küldetése

Az Ungvári fivérek küldetése

Különleges küldetésre indultak az Ungvári fivérek: az olimpiai ezüstérmes, negyven esztendősen ötödik olimpiájáért harcoló Miklós és öccse, a kétszeres Eb-bronzérmes Attila üzbég gyerekeknek adta át tapasztalatait.

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) fő feladatai közepette Marius Vizer elnök mindig talál időt arra, hogy figyelmet szenteljen a legfiatalabb judósoknak, az utánpótlásnak, amelyet következetesen támogat. Ezúttal - természetesen az összes járványügyi előírást betartva - az IJF úgy döntött, hogy oktatási tevékenységeket szervez a taskenti Grand Slam után. A cél az volt, hogy további motivációt adjon egy üzbegisztáni gyerekek számára, akik a koronavírus-járvány miatt nehéz időszakot élnek át, az edzőtermek nagy részét ugyanis bezárták, a versenyeket pedig lemondták.

Március nyolcadikán hétfőn, közvetlenül a Grand Slam és több negatív koronavírus-teszt után a gyerekek, az edzők és a közreműködők szórakoztató judofoglalkozásra gyűltek össze az Ungvári testvérek, Attila és Miklós jelenlétében. Amint a judo elkezdődött, a gyerekek mindent elfelejtettek a közelmúltbeli bajokról, a szemük csillogni kezdett és nagy mosoly jelent meg az arcukon.

Az előző héten az Üzbég Judo Szövetség sikerrel teljesítette a kihívást, megszervezte első judo Grand Slam-versenyét, amely hatalmas sikert aratott. Az ország az elmúlt években bizonyította: a sportágban Üzbegisztán az egyik legerősebben fejlődő ország a világon.

Azizdzson Kamilov, az üzbég szövetség elnöke megértette, ahhoz, hogy világszínvonalú judósokkal rendelkezzenek, nagyon fiatalon el kell kezdeniük a sportoktatás fejlesztését. Ezért Üzbegisztán több éve dolgozik együtt az IJF-fel az iskolákban gyerekeknek szánt programok fejlesztésén.

"Nagyon szívesen látjuk az Ungvári testvéreket, nagyon örülünk, hogy eljötte, igazi inspirációt jelentenek a fiatal generációk számára, az általuk megosztott nemzetközi tapasztalat nagyon fontos számunkra" - vélekedett Azizdzson Kamilov.

"Nemrég fejeztük be az első üzbg Grand Slamet, és szeretnénk továbblépni. Az első lépésünk az volt, hogy a válogatott mellé szerződtettük vezetőedzőnek az olimpiai bajnok Iliasz Iliadiszt, aki nemzetközi tapasztalatokkal felvértezve segíti legjobbjaink munkáját. Egy újabb lépés számunkra, hogy vendégül láthatjuk az Ungvári fivérekek, akik világszerte jól ismertek eredményeikről. Nemcsak judoszakértők, ismertek arról, hogy klasszisok a földharcban vagy a kis belső horogdobásban. De az is fontos, hogy két testvér áll egymás mellett, akik ugyanazon sportágban versenyeznek, alázatosan, elkötelezetten a sport értékeihez. Ők igazi bajnokok a tatamin és a mindennapi életükben is" - tette hozzá Kamilov, aki tradícionális üzbég kaftánnal lepte meg a magyar vendégeket.

BŐVEBBEN A JUDOINFO OLDALÁN

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 13:43, kedd | Helyi sport

Négy arany, két ezüst és három bronz a bajnokságról

2024. Július 01. 14:48, hétfő | Helyi sport

Szuperinfó Pingpong tábor

2024. Június 06. 18:54, csütörtök | Helyi sport

Országos Fitkid Diákolimpia

2024. Július 18. 15:55, csütörtök | Helyi

Utolsó útjára kísérték Mácz Istvánt