Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Október 17. 15:29, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Az új évezred raktározása: mire kell számítani álláskeresői, munkavállalói oldalról?

Az új évezred raktározása: mire kell számítani álláskeresői, munkavállalói oldalról?

A logisztika és a raktározás területe napjainkban szintén óriási változásokon mennek keresztül, többek között az új technológiák és innovációk térnyerése következtében.

Ez egyben új lehetőségeket és kockázatokat is rejt az álláskeresők, munkavállalók számára. Aki ezen a területen szeretne dolgozni a jövőben, jobb felkészülni a futurisztikus környezetre. Ami viszont jó hír, hogy azért a robotok még nem hozzák el a világvégét, a munkakeresés pedig egyre gördülékenyebb lesz.

Egyre gyorsabban és hatékonyabban kereshetünk munkát

A régi időkből talán még egyesek emlékezhetnek arra, hogyan is zajlott az álláskeresési folyamat. Hirdetések az újságban, ajánlások, szájról szájra terjedő üzenetek, vajon ki és hol tud munkát a városban, faluban. Ma már ez is kicsit másképp van, ez viszont nem biztos, hogy akkora tragédia, amikor gyorsan kell a munka és a pénz.

Nézzük meg például Kecskemét városát, ami több szempontból is jó területen helyezkedik el az ország térképén, ami és gazdasági helyzete miatt pedig a logisztika és raktározás terén is sok munka található a régióban. Található raktáros állás, munka Kecskeméten egyik percről a másikra, ha az olyan portálokat böngésszük, mint a KecskemetAllas.hu, de akár az egyes vállalatok honlapján is szétnézhetünk.

Új irányok és technológia-orientáltság a raktározási folyamatokban

A raktározás ma már nem egészen az, ami egykor volt. Az automatizáció és a digitalizáció átalakította az ellátási lánc működését: a papíralapú nyilvántartásokat felváltották a modern készletkezelő rendszerek, amelyek pontosan és valós időben követik nyomon az áruk mozgását. A logisztikai dolgozóknak egyre inkább szükségük van informatikai tudásra, hiszen a modern rendszerek kezeléséhez elengedhetetlenek az ilyen jellegű ismeretek. A modern raktárakban például QR-kódokkal és RFID-címkékkel történik az áru nyomon követése, ami hatékonyabbá teszi a munkafolyamatokat.

A napjainkban – és várhatóan a jövőben is – tapasztalható új technológiai fejlesztések és innovációk nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem a munkavállalók számára is előnyösek: kevesebb fizikai terhelést jelent, miközben az alkalmazottak új, versenyképes készségeket sajátíthatnak el. A folyamatos képzések és technológiai fejlesztések révén a dolgozók lépést tarthatnak a legújabb trendekkel, és hosszú távon is biztosíthatják helyüket a munkaerőpiacon.

Jönnek a robotok, és elveszik a munkát? Azért nem egészen!

Jogos a félelem, hogy az automatizáció és a robotok teljesen kiváltják egy nap az emberi munkaerőt, de azért egyelőre ez még nem teljesen van így. Sőt, inkább az tapasztalható manapság, hogy inkább olyan jelenségről van szó, amelyek kiegészítik a humán munkaerő kapacitásbeli és teljesítménybeli lehetőségeit. Az automatizáció például lehetőséget ad arra, hogy a munkavállalók összetettebb feladatokra koncentráljanak, és fejlesszék tudásukat. A robotok és gépek pedig segíthetnek az áruk gyors és biztonságos mozgatásában, de az emberek szerepe továbbra is elengedhetetlen a folyamatok felügyeletében és irányításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

2024. Szeptember 19. 09:52, csütörtök | PR

Idén átlépi a 20 milliárdos árbevételt a Jánosik Kft.

Jelentős mérföldkőhöz érkezik a több mint 30 éve alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú Jánosik és Társai Kft.: várhatóan idén átlépjük a 20 milliárd forint éves árbevételt.

2024. Szeptember 19. 09:52, csütörtök | PR

Idén átlépi a 20 milliárdos árbevételt a Jánosik Kft.

Jelentős mérföldkőhöz érkezik a több mint 30 éve alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú Jánosik és Társai Kft.: várhatóan idén átlépjük a 20 milliárd forint éves árbevételt.

2024. Szeptember 17. 19:02, kedd | PR

Storyum – A Felvidéki Zenekar, amely a határokon is átível

A Storyum több, mint egy zenekar