Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 17. 10:18, csütörtök | PR

Az irodabérlés lehetséges távlatai

Az irodabérlés lehetséges távlatai

A főváros számos remek opciót kínál azok számára, akik irodát szeretnének bérelni. A legvonzóbb opciónak elsőre mindenképp a modern irodaházak tűnnek, ám itt magasabb árakkal számolhatunk, mely közel sem elhanyagolható.

Azonban, ha nem csak az épületeket, hanem a környéket is figyeljük, hosszabb távon mással is jól járhatunk.

Fejlődő irodai környezet

A kiadó irodákat kereső vállalkozások egyre kedvezőbb helyzetben vannak abból a szempontból, hogy a kínálati oldal folyamatosan bővül, így számos ingatlan közül válogathatnak. Ez a kínálati bőség már csak azért is fontos, mert az egyes vállalkozások igényei, vagy épp lehetőségei is rendkívül eltérőek lehetnek. Az irodabérlést számos tényező befolyásolhatja, a cég dolgozóinak létszámától kezdve az erre fordítandó anyagi kerettel bezárólag.

A fővárosban évek óta megfigyelhető tendencia, hogy folyamatosan épülnek az újabb és újabb modern irodaházak, melyek a kor minden igényének megfelelnek. Ezek sok esetben teljes komplexumokat, üzlet negyedeket hoznak létre a városban, mely minden cég számára vonzó opció lehet, legyen szó akár kezdő, akár jól bejáratott vállalkozásokról. Az elmúlt évtizedek új jövevényei mellett azonban ugyanúgy megmaradtak a város patinásabb irodaházai, melyek szintén megfontolandó opciót jelenthetnek.

A régi nem feltétlenül rosszabb

Ha az interneten fellelhető kiadó irodákat böngésszük, könnyen erre szakosodott oldalakon találhatjuk magunkat. Ide tartozik az In-Management weboldala is, akik, bár más profilú ingatlanokkal is foglalkoznak, a bérelhető irodák terén is széles kínálattal bírnak. Itt is jól megfigyelhető, hogy számos régebbi építésű, ám jól bejáratott opció áll azok rendelkezésére, akik új telephelyet keresnek vállalkozásuknak. És bár az alapszabály sok esetben az, hogy az új mindig jobb, az irodák szempontjából ez már nem feltétlenül igaz.

Az újonnan épült irodaházak számos kényelmi funkcióval bírnak, ám magukban hordozhatják annak kockázatát, hogy egy kevésbé ismert, frekventált helyen épülnek fel, így némiképp kieshetnek a város üzleti vérkeringéséből. Emellett pedig az áruk is jellemzően magasabb, arról nem is beszélve, hogy a kiadó irodák alapterületei is jellemzően nagyok. Ha az elérhető opciók szélesebb spektrumán szeretnénk válogatni, érdemes lehet szétnézni azon épületek között, melyek már kiállták az idők próbáját.

Hosszútávú elképzelések

Az említett, kevésbé modern irodaházak árai jóval kedvezőbbek, így kezdő vállalkozások számára is ideális opciót jelenthetnek. Sőt, adott esetben egy kedvezőbb időszakban akár az irodavásárlás is számításba vehető. Egy ilyen típusú iroda akár befektetésként is jól funkcionálhat. Ahogy már szó esett róla, egy iroda elhelyezkedése, a környék szerepe egyáltalán nem elhanyagolható és épp ez jelentheti azt a pluszt, mely a jövőre nézve még jelentősebb lehet.

A főváros folyamatos fejlődésben van, az új épületek felhúzása mellett folyamatosan zajlanak a különböző felújítási, átalakítási munkálatok. Egy adott környékről már jó előre megjósolható, hogy alanya lehet-e ehhez hasonló projekteknek. Ez pedig a jövőben nagyban növelheti az adott iroda értékét, mely így befektetésként is remekül funkcionálhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.