Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Július 02. 08:10, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

Az E.ON Hungária csoport szakemberei mintegy 165 ezer okosmérő telepítését fejezték be június végén a Dunántúlon és Pest vármegyében, a készülékek részben családi otthonokba, egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerültek.

Az okosmérők lehetővé teszik a távleolvasást, az általuk küldött adatok segítenek a hibák felderítésében és javításában.

A 10,074 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból létrejött beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió finanszírozásával a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) pénzügyi forrásainak felhasználásával valósult meg.

A közlemény szerint a most lezárult projekt újonnan beépített eszközeivel együtt már 450 ezer okosmérő működik az E.ON szolgáltatási területén, ez a vállalatcsoportnál használt mérők több mint 10 százalék. 2030-ig az okosmérő-aránynak további megduplázását tervezik a dunántúli és Pest vármegyei szolgáltatási területen.

Az E.ON az elmúlt években folyamatosan növelte az okosmérők arányát. A Magyarországon működő 670 ezer okosmérő több mint kétharmadát az E.ON ügyfelei használhatják - közölte a társaság.

Címkék: E.ON, okosmérő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt

2024. Július 23. 08:13, kedd | Életmód

Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát

Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között.